Principală  —  Ştiri  —  Social   —   De luni, 25 iulie, poate…

De luni, 25 iulie, poate fi administrată a doua doză de rapel cu vaccinul anti-Covid-19

Doza a doua de rapel cu vaccinul împotriva Covid-19 va începe a fi administrată în R. Moldova începând de luni, 25 iulie. Ministerul Sănătății a emis în acest sens un Ordin, în baza recomandărilor Comitetului Național Consultativ de Experți în domeniul Imunizărilor.

Pentru a doua doză de rapel sunt eligibili adulții cu vârsta de peste 60 de ani, persoanele cu comorbidități, femeile gravide și cele care alăptează, beneficiarii din instituțiile rezidențiale și centrele de plasament.

Este eligibil pentru vaccinare personalul medical din instituțiile medico-sanitare, personalul din cadrul instituțiilor rezidențiale, centrelor de plasament, serviciilor sociale, angajații din domeniul educației și cei din structurile de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului. Totodată, se recomandă administrarea celei de-a doua doze booster persoanelor sever imunocompromise cu vârsta de 18 ani și peste. La solicitare pot fi imunizate cu a doua doză booster și persoanele cu vârsta de 18 ani și mai mult, care nu fac parte din categoriile eligibile pentru vaccinare, informează Ministerul Sănătății.

A doua doză booster se poate administra la un interval de cel puțin patru luni de la prima doză de rapel, cu vaccinurile de tip Comirnaty/Pfizer-BioNTech sau Spikevax/Moderna.