Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile din R. Moldova condamnă…

Autoritățile din R. Moldova condamnă atacul Iranului asupra Israelului: „Gândurile noastre sunt alături de toți cei care doresc pacea în Orientul Mijlociu și la nivel global”

Screenshot

Președinta Maia Sandu și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova „condamnă în termenii cei mai fermi” atacul Iranului împotriva Israelului.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Mihai Popșoi, a scris pe rețeaua X un mesaj de solidaritate cu poporul din Israel.

„R. Moldova condamnă în termenii cei mai fermi atacul Iranului împotriva Israelului. Rămânem solidari cu Israelul și cu poporul său. Deoarece securitatea regională în întregul Orient Mijlociu este grav amenințată, trebuie evitată o nouă escaladare”, a scris Popșoi.

La scurt timp, și președinta Maia Sandu a venit cu o reacție pe aceeași platformă.

„R. Moldova condamnă în termenii cei mai fermi atacul fără precedent al Iranului cu rachete și drone asupra Israelului și sprijină pe deplin eforturile comunității internaționale de a preveni escaladarea. Gândurile noastre sunt alături de toți cei care doresc pacea în Orientul Mijlociu și la nivel global”, a scris președinta.

Iran a lansat sâmbătă noaptea zeci de drone și rachete balistice spre Israel, într-un atac major, după zile de tensiuni acute în regiune și avertismente din partea SUA și din alte părți cu privire la izbucnirea unui conflict mai amplu. 

Peste 300 de „amenințări de diferite tipuri” către Israel, inclusiv rachete balistice, drone și rachete de croazieră, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene (IDF), Avichay Adraee, citat de The Guardian.

Între timp, armata israeliană a anunțat că interceptat 99 la sută dintre amenințările către teritoriul israelian.