Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Aur pentru R. Moldova la…

Aur pentru R. Moldova la Cupa Mondială pentru seniori „Grand Slam”

Foto: Federația de Judo a Republicii Moldova

Judocanul Osmanov Adil a câștigat titlul de campion in limitele categorie de 73kg la Cupa Mondială pentru seniori „Grand Slam”, care se desfășoară în orașul Antalya, Turcia. Anunțul a fost făcut de către Federația de Judo a R. Moldova.

Osmanov Adil a reușit să ia aurul după ce i-a învins succesiv de adversarii Thelmo Gomes din Portugalia,Joshua Green din irlanda, Karim Abdulez din Emiratele Arabe Unite, Bilal Ciloglu din Turcia, Abubakr Sherov din Tajikistan, dar și pe celălat finalist, Rashid Mammadaliyev, din Azerbaidjan.

„Felicitări și recunoștință pentru performanța excepționala la nivel mondial, campionului Osmanov Adil, domnului Valeriu Duminica, antrenor principal al Lotului Național, domnului Dorin Goţonoagă, antrenor secund al Lotului, antrenorilor Buiuc Ilie&Mihail, colegilor de tatami, părinților și tuturor suporterilor”, transmite Federația de Judo.

In lupta pentru calificarea olimpică, pe arena din Turcia, au participat 628 de sportivi din 93 de țări.

Selecționata națională evoluează sub conducerea lui Valeriu Duminica, în următoarea componență:

  • Izvoreanu Radu, 66 kg;
  • Pelivan Petru, 73 kg;
  • Osmanov Adil,73 kg;
  • Sterpu Victor, 81 kg, care a ocupat locul 7;
  • Latisev Mihail, 81 kg;
  • Diacenco Oxana, 78 kg.

Pe 9 martie Adil Osmanov a avut o altă victorie importantă. Acesta a cucerit medalia de aur la Grand Prix-ul Austriei la Judo, după ce în finala categoriei de greutate de 73 kg l-a învins pe azerul Rashid Mammadaliyev.

Osmanov mai are în palmares o medalie de bronz de la Campionatul European (U-23) la Judo, care s-a desfășurat în perioada 28-29 octombrie 2022, în orașul Sarajevo, Bosnia-Herțegovina, și o medalie de bronz de la Grand Prix-ul Austriei, obținută în mai 2023.