Principală  —  Ştiri  —  Social   —   ASP va elibera gratuit jurnaliștilor…

ASP va elibera gratuit jurnaliștilor informații din registrele publice

Agenția Servicii Publice (ASP) va furniza reprezentanților mass-media informații din resursele informaţionale de stat deţinute de ASP, sub formă de document electronic, cu titlu gratuit. O hotărâre în acest sens a fost aprobată, joi, 27 iulie de Executiv. 

„Pentru susținerea activității reprezentanților mass-media, care informează publicul întru asigurarea dreptului fundamental al persoanei la informația de interes public, în scopul facilitării accesului la informația de interes public în scopuri jurnalistice, se propune scutirea beneficiarilor menționați de la plata pentru informația furnizată sub formă de document electronic, cu stabilirea termenului de examinare a solicitărilor respective – 5 zile lucrătoare. Proiectul prevede completarea Anexei nr.3 la Hotărârea Guvernului nr.966/2020 cu punctul 172”, potrivit notei informative.

ASP by Ziarul de Gardă on Scribd

Totodată, conform hotărârii aprobate joi de Guvern, cetățenii R. Moldova vor avea posibilitatea să-și perfecteze actele de călătorie la sediile Agenției Servicii Publice (ASP) fără a fi necesară prezentarea actelor de justificare pentru a le fi acceptate cererile, a anunțat directorul Agenției, Mircea Eșanu, în cadrul unei conferințe de presă organizată după ședința Guvernului de miercuri, 27 iulie.

Cetățenii vor putea să-și perfecteze pașapoarte noi fără a prezenta „documente justificative”. Directorul ASP: „Până în septembrie ar trebui să recepționăm 250 de mii de blanchete”

Publicitate
Publicitate