Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Așa numitul lider de la…

Așa numitul lider de la Tiraspol se arată convins că regiunea transnistreană va fi recunoscută ca stat, dar își dorește să se întâmple în condiții pașnice

Foto: Știri.md

Pretinsul lider de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a declarat că este convins de faptul că regiunea transnistreană va fi recunoscută ca stat, dar își dorește ca acest lucru că se întâmple fără vărsare de sânge. Declarațiile au fost făcute pentru mass-media din regiune.

„Am trecut prin 1992, au fost pierderi, așa ne-am apărat patria de nazism, care s-a infiltrat atunci în statul vecin. Ne e greu, dar supraviețuim, acum încă o rundă de tensiune… Orice război, oricât de groaznic ar fi, trebuie să se termine în pace până la urmă. Și suntem adepți ai păcii… Sunt convins că vom fi un stat recunoscut, dar aș vrea foarte mult ca recunoașterea noastră să fie nu prin vărsare de sânge, ci într-un mod pașnic, civilizat, prin negocieri. Deja ne-am vărsat sângele în 1992, apărând Patria noastră”, a declarat Krasnoselski.

Totodată, Krasnoselski a ținut să precizeze că deși panglica negru-oranj, dar și simbolurile „V” și „Z” au fost interzise pe teritoriul R. Moldova, în regiunea transnistreană toate simbolurile „Victoriei” sunt „cinstite”, referindu-se la locuitorii regiunii care au purtat panglici bicolore și că dimineața a început cu ridicarea steagului „Victoriei” la Tiraspol.

FOTO, VIDEO/ Cum se desfășoară „Ziua Victoriei” în regiunea transnistreană: Locuitorii Tiraspolului duc o panglică mare negru-oranj spre „Memorialul Gloriei” din regiune