Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO, VIDEO/ Cum se desfășoară…

FOTO VIDEO Cum se desfășoară „Ziua Victoriei” în regiunea transnistreană: Locuitorii Tiraspolului duc o panglică mare negru-oranj spre „Memorialul Gloriei” din regiune

În contextul „Zilei Victoriei” la Tiraspol, așa numitele autorități din regiunea transnistreană au depus flori la „Memorialul Gloriei” și au organizat un marș solemn a Gărzii de Onoare a pretinsului Minister al Apărării. În același timp, locuitorii Tiraspolului au mers spre „Memorialul Gloriei” cu o panglică negru-oranj lungă, interzisă în R. Moldova. Totodată, a fost inaugurat un nou monument dedicat „soldaților-eliberatori”.

Astăzi, la Tiraspol, așa numitele autorități din regiune au marcat „Ziua Victoriei” printr-o ceremonie de depunere a florilor de la „Memorialul Gloriei”. Ceremonia oficială s-a încheiat cu marșul solemn al Gărzii de Onoare a pretinsului Minister al Apărării din regiunea transnistreană, potrivit anunțului oficial.

Potrivit canalelor de telegram dedicate regiunii, dar și presei din regiunea transnistreană, între timp, locuitorii Tiraspolului au întins o panglică negru-oranj lungă, interzisă pe teritoriul R. Moldova, cu care au mers prin oraș până au ajuns la „Memorialul Gloriei”. Mulți dintre ei purtau panglici bicolore în piept. Totodată, în mâini aveau fotografii ale soldaților căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial și flori.

Totodată, în timp ce răsuna imnul Uniunii Sovietice, în piața centrală din Tiraspol a fost ridicat „steagul Victoriei”, o copie a drapelului care a fost arborat pe clădirea Reichstag din Berlin, marcând victoria armatei ruse asupra Germaniei naziste. Totodată, în regiunea transnistreană a fost inaugurat un monument pentru trei soldați – un soldat sovietic, unul afgan și a unui apărător din regiunea transnistrean, transmite mass-media din regiune.

Și la Tighina, zeci de oameni au mers să depună flori la monumentul comun al soldaților sovietici căzuți în război.

La sfârșitul lunii aprilie, așa numitele autorități de la Tiraspol au anunțat că pe 9 mai nu va fi paradă în regiunea transnistreană în contextul „Zilei Victoriei”.

Începând din 20 aprilie, panglica negru-oranj, numită și panglica „Sfântul Gheorghe” sau literele „V” și „Z”, care reprezintă agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, au fost interzise pe teritoriul R. Moldova.

LIVE/ Marșul „Victoriei” în Chișinău: unii participanți, inclusiv deputați ai BCS, au venit la eveniment cu panglica negru-oranj, interzisă pe teritoriul R. Moldova