Principală  —  Ştiri   —   Aprobat de Guvern: Permisele de…

Aprobat de Guvern: Permisele de conducere eliberate în R. Moldova și în Spania vor fi recunoscute reciproc

Sursa foto: ZdG

Permisele de conducere eliberate în R. Moldova și Regatul Spaniei vor fi recunoscute reciproc. În acest sens, Executivul a aprobat miercuri, 15 mai, Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Spaniei privind procedurile de conversiune a permiselor de conducere.

Documentul va elimina obstacolele birocratice pentru cetățenii care locuiesc, lucrează sau călătoresc între cele două state. Aceștia vor avea dreptul la conversiunea actului fără să susțină examene teoretice sau practice.

„Este o veste foarte bună pentru diaspora noastră din Spania. Trebuie să continuăm negocierile și să semnăm astfel de acorduri cu toate țările unde diaspora noastră este prezentă”, a menționat premierul Dorin Recean. 

La 18 aprilie curent, la Chișinău,  ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, și ministrul spaniol al Afacerilor Interne, Fernando Grande – Marlaska Gomez au semnat Acordul care prevede recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere.

La briefingul de presă susținut după semnarea Acordului, ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Adrian Efros, a subliniat importanța acestui pas în îmbunătățirea relațiilor bilaterale și a mobilității cetățenilor.

Până acum, autoritățile din R. Moldova au semnat patru tratate ce reglementează conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere – cu Israel, Turcia, Lituania și Italia, precum și o declarație de intenție cu Germania pentru transcrierea permiselor de conducere, punctează Executivul.