Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Alexandr Pînzari, numit de Parlament…

Alexandr Pînzari, numit de Parlament în funcția de director adjunct al Centrului Național Anticorupție

Sursa: Parlament/Flickr

Candidatura lui Alexandr Pînzari a fost aprobată de Parlament joi, 17 august, în funcția de director adjunct al Centrului Național Anticorupție (CNA). Proiectul de hotărâre care prevede acest lucru a fost susținut de 53 de deputați.

Locotenent-colonelul Alexandr Pînzari activează în cadrul CNA din anul 2016 și, în prezent, ocupă funcția de șef Direcție generală teritorială „Nord” a Centrului Național Anticorupție. Alexandr Pînzari are diplomă de licență și de masterat în domeniul dreptului și, anterior, a activat la Ministerul Afacerilor Interne.

Mandatul de director adjunct al CNA al lui Alexandr Pînzari va fi pentru perioada restantă a directorului în funcție. 

Potrivit legislației, directorul Centrului Național Anticorupție este asistat de doi adjuncți, care sunt numiți în funcție de Parlament, la propunerea directorului, pe perioada mandatului acestuia.

Potrivit ultimei declarații de avere și interese personale pentru anul 2022 a lui Pînzari, acesta a ridicat un salariu lunar de circa 29 de mii de lei. Familia Pînzari deține, din 2021, un apartament cu valoarea indicată de puțin peste 12 mii de lei. Totodată, noul director adjunct al CNA are, din 2021, dreptul de abitație într-o casă de aproape 70 de metri pătrați.

Familia acestuia mai deține două automobile. Soția noului director adjunct trebuie să întoarcă până în 2025 un împrumut de 15 mii de euro.