Principală  —  IMPORTANTE   —   Agenția pentru Supraveghere Tehnică are…

Agenția pentru Supraveghere Tehnică are „un nou vechi” director. Fostul șef al acesteia, Radu Vasile revine în funcție

Radu Vasile, Fostul șef al Inspecției de Stat în Construcție, care a devenit prin comasare cu alte 2 instituții, Agenția pentru Supraveghere Tehnică revine în funcție. Vasile a câștigat concursul la care s-a înscris și un alt fost șef al fostei instituții, Ghenadie Sajin, un apropiat al fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc.

„Astăzi a fost fost desemnat candidatul și a fost semnat ordinul. Da, este vorba despre Radu Vasile, fostul șef al Inspecției de Stat în Construcție”, ne-a comunicat Țurcanu Tudor, fostul șef interimar al Agenției pentru Supravegherea Tehnică care a promis că mâine va fi prezentat și CV-ul lui Radu Vasile.

Noul director al AST a fost șef al fostei Inspecției de Stat în Construcție din 2011 până la finele lunii martie 2015, când a fost înlăturat şi înlocuit cu apropiatul deputatului Vladimir Plahotniuc, Ghenadie Sajin. Radu nu a rămas însă pe dinafară, fiind înscăunat, la scurt timp, în postul de şef al Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Geodezică, Tehnică şi Regim, aflat în subordinea Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru a R. Moldova.

Ziarul de Gardă a scris anterior despre o schemă cu implicarea lui Vasile Radu împreună cu nașii săi de cununie într-o afacere cu 2 imobile, dintre care unul a fost ridicat într-o zonă unde, sub aspect urbanistic, se permite doar construcţia unei case de locuit individuale. Iar asta a fost posibil grație relaţiilor din domeniu ale lui Vasile Radu, cel care a bătut la uşa funcţionarilor pentru obţinerea autorizaţiilor necesare, scria acum 5 ani în investigația Ziarului de Gardă.

La Concursul pentru ocuparea funcției de Director al AST s-au înscris 11 persoane printre care și Ghenadie Sajin. Ulterior însă, fostul administrator al companiei Finpar, beneficiar final al cărei era Vladimir Plahotniuc, nu a promovat proba scrisă, iar în lista finală au rămas 3 nume, printre care și Vasile Radu, cel care a câștigat într-un final concursul.