Administratorul Palatului Republicii, despre costul concertului organizat de fundația Galinei Dodon

La 6 martie, șeful statului, Igor Dodon, a participat alături de soția sa, Galina Dodon, la un concert organizat la Palatul Republicii. Igor Dodon, prin intermediul unei postări pe pagina sa oficială de pe o rețea de socializare, a declarat că este vorba despre un concert de caritate organizat de fundația de binefacere „Din suflet”, care aparține primei doamne. Potrivit acestuia, evenimentul a avut loc cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii și la acesta au participat aproximativ 450 de mame cu mulți copii, care fac parte din familii social-vulnerabile. Șeful statului nu a precizat din ce surse financiare a fost organizat concertul și nici cât a costat transportul. Administratorul Palatului Republicii susține că pentru chiria sălii, lumini și sunet, fundația primei doamne a achitat 32 500 de lei.

„A fost o deosebită plăcere pentru mine să mă aflu într-o asemenea ambianță, alături de multe doamne frumoase la chip și suflet. Am subliniat că protecția socială a mamelor și copiilor este o prioritate pentru întreaga echipă prezidențială. În vederea realizării acestui obiectiv am înaintat mai multe inițiative legislative, menite să îmbunătățească situația mamelor. Mi-am exprimat convingerea că anume statul trebuie să-și asume rolul de protector și susținător al familiei, femeilor și copiilor.Totodată, am remarcat că vom continua activitatea de sprijinire a mamelor cu mulți copii, prin intermediul Fundației „Din Suflet”. De fiecare dată vom fi alături de cei care au nevoie de sprijinul nostru, așa cum am făcut-o de multe-multe ori”, scrie Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Contactat de ZdG, administratorul Întreprinderii de Stat „Palatul Republicii”, Nicolae Dumbravă, a precizat că un contract în valoare de 32 500 de lei a fost semnat cu fundația de binefacere „Din suflet”. Acest preț, susține Nicolae Dumbravă, reprezintă chiria sălii pentru câteva ore, inclusiv serviciile de sunet și lumini. Despre alte cheltuieli suportate de fundație pentru organizarea evenimentului, administratorul Î.S. „Palatul Republicii” spune că nu cunoaște.

Clădirea Î.S. „Palatul Republicii” se află în gestiunea Guvernului R. Moldova. La 17 ianuarie curent, Aparatul Președintelui a semnat un contract de un milion de lei cu Î.S. „Palatul Republicii” pentru „servicii de deservire și arendă a sălilor”.

Citiți și

Filantroapa Galina Dodon

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. ivancelgroaznic

    Stai linistit, ca tot statu, adic noi, o platit pentru nevasta la Dodon, nu o dat ea nici un sfants din buzunar. Dodn o sustine ca nui da altcumva, mincare acasa. Asta declaratie a ei, minzhala de oki pentru noi.

  2. Petru

    Un control impartial va arata, sunt sigur, ca asa numita filantorpie a la I.si G.Dodon se face din bani rusesti. Nicio asctiune de a lor nu poarta spirit de caritate. Asa cum e si in cazul reparatiei cladirii Presedintiei, despre care Do spune ca e un gest generos al lui Erdogan. Dar de fapt, potrivit lui Vl.Voronin, Do a fagaduit ca va construi la Chisinau o moschee. Pe mine altceva ma intereseaza. De ce organele de resort din RM nu a audiat pana acum cuplul Dodon pentru a-l trage la raspundere, ca fac business filantropic pe seama suferintelor populatiei? De cand un presedinte de stat umbla prin lume si aduna bani pentru sotie-sa, folosind imaginea tarii? Oare aceasta ne se numeste coruptie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *