Platforma Civică Acţiunea 2012: omorul lui Vadim Pisari trebuie sancţionat

Platforma Civică Acţiunea 2012 condamnă cu tărie uciderea tânărului Vadim Pisari, locuitor al satului Pârâta din raionul Dubăsari, produsă la 1 ianuarie în Zona de Securitate de pe Nistru, de la Vadul lui Vodă. Pe această cale, Platforma Civică Acţiunea 2012 transmite sincere condoleanţe familiei şi apropiaţilor acestuia.
Platforma Civică Acţiunea 2012 consideră că uciderea tânărului român basarabean de către un aşa-zis ”pacificator” aparținând armatei ruse care ocupă raioanele de est ale Republicii Moldova de 20 de ani este scandaloasă şi trebuie sancţionată cu promptitudine conform legii. De asemenea, cerem retragerea necondiționată a trupelor şi armamentului Federației Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, Acţiunea 2012 semnalează discrepanţa între dialogul oficial referitor la soluţionarea conflictului din regiunea transnistreană şi realitatea cotidiană trăită de locuitorii din această zonă tensionată, care pot deveni oricând victime ale unei graniţe impuse ilegal şi protejate de mitraliere care asigură ”pacea”. Acţiunea 2012 atrage atenţia asupra faptului că pierderea vieţii unui om în regiunea transnistreană, parte componentă a teritoriului Republicii Moldova, reprezintă mai mult decât o pagină dintr-un manual de geopolitică şi trebuie tratată cu seriozitate şi responsabilitate.

Întrucât la comunicatul organizațiilor membre ale Platformei civice Acțiunea 2012 și la celelalte demersuri ale societății civile de pe ambele maluri ale Prutului nu au existat reacții oficiale demne, ne simțim nevoiți să organizăm un nou protest în fața ambasadei Rusiei la Chișinău.

Protestul va avea loc sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 15.45.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Ion

  Suntem terminati.Moldova e o bodega pt “nevoile” rusilor.Niste ticalosi se perinda la putere de o generatie intreaga,care,generatia,stie ca Moldova e Moldova si Transnistria e alta tara.
  Jlobii acestia stiu sa cerseasca milioane de la UE pt ei,nu pt tara,dar nu stiu sa se impuna a scoate alcoolizatii de banditi rusi inarmati de pe teritoriu.
  N-au fost in stare sa lichideze niste blocuri de beton acasa la noi.De unde s-au luat,cine le-a pus acolo,ce-i cu posturile astea de hoti de drumul mare la orice colt? Stie cineva?
  Cum de Kuzmin isi permite sa jigneasca ca pe maidan fara ca nimeni sa-i dea risposta cuvenita:expulzarea?
  Ne apara pe noi cineva? Avem noi stapani in tara asta? Cui sa se adreseze parintii lui Vadim? Cum de tac toti marlanii de la putere? Preabogatul Vladimir n-are un cuvant de spus,dat ca oriunde si oricand il are in apararea rusilor,mai ales a-l gazdui des pe popa Kiril?
  O cotarla de comunisti securisti bine deghizati dupa 89,pripasiti la putere si prin biserici in slujba Rusiei,care au transformat si una si altele in biznes personal.
  O fi cumva atitudinea cocalara a conducatorilor maldafnesti tradare de stat?

 2. Osama bin Lenin

  Din cat s-ar intelege, statul moldav inca nu a spus nimic in mod oficial referitor la crima de la Vadul lui Voda in ziua de i ianuarie? In mod normal, presedintele (interimar sau oricum ar fi) ar fi fost nevoit sa spuna ceva pana acum. Stie careva daca Lupu a facut vreo declaratie pana acum? Daca statul moldav nu are o pozitie oficiala in privinta omorului unui cetatean de catre forte straine pozitionate pe teritoriul sau, inseamna ca statul moldav a incetat sa existe, in mod practic. Asta inseamna anarhie, sau ca ramane la latitudinea cetateanului sa asume puterea statului.

 3. Mihai

  PARE UNICA SI CE-A PLAUZIBILA SOLUTIE,POZITIA SOCIETATII CIVILE.ANUME AICI AVEM CELE MAI MARI PROBLEME SI TOVARASII GUVERNANTI STIU BINE ACEST FAPT,FOLOSINDUL CU O ABILITATE FENOMENALA,PENTRU AS-I FACE MENDRELE CU USURINTA SI NESTIGERITI DE NIMENI SI NIMICA.DECI AVEM O SITUATIE PRACTIC FARA NICI O ESIRE,CRESTE NESPUS DE MULT ROLUL MAAS-MEDIA IN A CONSOLIDA SOCIETATEA ,INARMINDU-O CU CUNOASTEREA REALITATII NEFASTE.IN ASA FEL AJUTIND LA UNIREA CIVILA,DEBARASINDUNE DE BINITARII ASTEA DIN PARLAMENT SI GUVERN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *