(foto) Deputații români din partidul pro-rusului Igor Dodon

Pledează pentru Uniunea Vamală şi apropierea de Federaţia Rusă, dar sunt şi cetăţeni ai României. Igor Dodon, liderul partidului Socialiştilor şi unul din cei mai mari luptători împotriva apropierii R. Moldova de Uniunea Europeană și de România, şi un apărător fervent al moldovenismului şi-a umplut partidul de membri cu cetăţenie dublă.

Reporterii ZdG au verificat doar lista celor 25 de membri ai Socialiştilor care după numărătoarea parţială a voturile ar trece în Parlament. Din aceştia cel puţin cinci ar deţine cetăţenia dublă, cea a R. Moldova, dar și cea a României. Dodon este cunoscut pentru criticile aduse funcţionarilor ce deţin cetăţenie dublă, în speţă pe cea a statului vecin.

mitriucCorneliu furculitaViitorii deputaţi ce deţin cetăţenia dublă din PSRM sunt: Anatolie Labuneţ, numărul 21 în listă, Ghenadie Mitriuc numărul 18, Radu Mudreac al 15-lea pe listă și Corneliu Furculiţă-13. De asemenea în listele persoanelor care au primit cetăţenia română am găsit şi un nume similar cu cel al fostului ambasador al R. Moldova la Moscova, Andrei Neguţă şi locul 5 în lista socialiştilor, însă acesta neagă că ar deţine cetăţenia română.

Am reuşit să-l contactăm pe Ghenadie Mitriuc, însă el a refuzat să ne vorbească, motivând că este ocupat, dar a dat de înţeles că informaţia este una corectă.

Radu Mudreac a fost mai vorbăreţ şi a spus că nu poate vorbi despre subiect deoarece aşteaptă întrunirea Consiliului Republican al Socialiştilor care va avea loc în curând. După acest Consiliu Mudreac a afirmat că reprezentanţii partidului său vor ieşi cu un comunicat care va lămuri soarta cetăţenilor români din partid.

Am încercat să aflăm mai multe informaţii la sediul acestui partid, iar după ce ne-au ascultat, reprezentanţii socialiştilor ne-au cerut să revenim. După ce i-am contactat din nou, am aflat că socialistul Mudreac, care făcea referire la Consiliul formațiunii, s-a cam încurcat, pentru că, acesta a avut loc „acum mult timp în urmă”, iar membrii cu cetăţenie dublă, ce prind lista celor care vor intra în Parlament sau în altă funcţie publică, vor începe procedurile de dezicere de dubla cetăţenie, ne-au spus reprezentanții PSRM.

În fotografii: Ghenadie Mitriuc și Corneliu Furculiță.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

11 comentarii

 1. danila

  …verificati va rog si cati au cetatenia rusa…si mai aleti cati din ei fac parte din serviciile secrete de spionaj ruse!!! niste tradatori de neam si de tara…rusine

 2. Factor X

  Dodon este o pedeapsa pentru Moldova. Mii rusine ca asa partid a luat atit de multe procente. Mii rusine ca exista atitIa concetateni de ai mei care s-au lasat manipulati si l-au votat pe dodon.

 3. Valeriu Toma

  Dupa cum vedem Dodon critica pe alti deputati din alte fractiuni ca acestia detin cetatenia romana da aici singur a admis la el in lista asa ceva. Asta inseamna ca el este un show-man fara nici un fel de principii. Azi spune una, miine alta.

 4. Cristian

  La fel el se contrazice si cu Integrarea in UE, cu citiva ani in urma singur a inceput colaborarea cu UE, insa acum este deja impotriva. Asta cum reiese? Cind era la guvernare intelegea ca este o decizie corecta integrarea, insa cind a iesit de la putere vrea sa minta electoratul de stinga ca vrea in Uniunea Vomala?

 5. vlad

  MAI PE SCURT: Președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie urmează să ia în calcul Jurământul de credință Statului Român al persoanelor menționate…

 6. andreW

  ziarele din romania au titrat ca partidul socialist, adica partidul care a castigat alegerile in rep. moldova, si-a bazat campania electorala pe ura fata de romani.
  in legatura cu cetateniile socialistilor, ce mai conteaza.
  daca ii ajuta cu ceva, sa fie fericiti cu ele.
  oricum, cine citeste netul vede clar ca simpatia romanilor fata de cei dintre prut si nistru s-a diminuat destul de mult si asta intr-adevar este dramatic.

 7. eu

  ZDG.
  La socialisti, cu nr. 97 in lista de candidati in deputati este inscris un oarecare Iadichin Igor, 1980 a.n. domiciliat in or.Ialoveni.
  Doamne fereste. Acest Iadichin a fost condamnat de multe, multe ori pentru furtuti si narcotice, a stat multe ori in arest si la puscarie…
  Daca nu ati stiut, va spun eu.
  Nu am cuvinte. Tot Ialoveniul ride… Hotii si narcomanii vor in Parlament.

 8. bazili

  Pacat de asa mișto dodon,dacâ avea mustâți era sa fie folosit mai mult dar fârâ mustâți satisfâcâtoare e de unica folosințâ,nu-și dâ sama câ nu lau votat p-u principiile care le aduce si care s-t ca scaiu, ci lau votat cei care nu vor sâ respecte și sâ invețe limba ROMINÂ, trâesc de zeci de ani și care incurcâ toate ițele spunind câ s-m multenaționali și a.m.d. Care popor nu-i multinațional? Dar întro țarâ cu legi bine puse toatâ lumea respectâ simțul, tradițiile strâvechi… Dar NIȘTE LEPÂDÂTURI care pun în capul mesei orișice, numai nu RESPECTUL si bunul simț, p-u ași apâra fundul și cheltuelee pierdute, se bat cu pumnul în piept și spun câ iei au legi de dezvoltare si mai dau și din deget câ s-t cineva.? Cine nu-și uitâ neamul, strâmoșii este slâvit.!…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *