Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Voronin, despre viitoarele coaliții…

VIDEO Voronin, despre viitoarele coaliții din Parlament: „Demult sunt cununați împreună”

După 21 de ani, timp în care a fost a fost reprezentat în Parlament fără întrerupere, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) nu va accede de această dată în Legislativ. Întrebat care sunt planurile de viitor ale partidului pe care îl conduce, Vladimir Voronin susține că PCRM se va dezvolta mai departe, va avea de acum încolo mai multă libertate, și, deși este o tribună foarte importantă, activitatea unui partid nu trebuie să se limiteze doar la Parlament. Într-un interviu pentru Ziarul de Gardă, liderul PCRM a vorbit și despre partidele care au ieșit învingătoare în alegeri, dar și despre posibile coaliții în viitorul Parlament.

Despre partidele care au ieșit învingătoare în alegeri

Liderul PCRM este de părere că cel mai urât și cel mai înjositor este faptul că oamenii i-au votat pe acei care i-au furat. „Ei au furat miliardul și moldovenii se bucură, parcă-i „сумасшедший дом” ( n.r. casă de nebuni) toată Moldova. Se bucură că le dau pachete, că le fac concerte și se duc și-i votează pe acei care-i pradă. Eu n-am înțeles asta. Ei votează o dată în patru ani, votează soarta lor pentru patru ani. Și nu doar pentru patru ani, dar și cu perspectivă. Și nu doar soarta lor, dar și a familiei, copiilor, a nepoților, a părinților”, a declarat Voronin.

Despre posibile coaliții între partide în viitorul Parlament

Vladimir Voronin declară că a fost deja informat despre faptul că ar exista „liste și prețuri” pentru ca unii deputați care vor ajunge în Parlament să treacă în alte fracțiuni. Despre o posibilă coaliție între PDM și Partidul Șor, liderul comuniștilor spune următoarele: „Lor nici nu le mai trebuie coaliție, demult sunt cununați  împreună. Care alte variante le mai are Șor? Altele nici nu are”.

Despre planurile de viitor ale PCRM

„Parlamentul este o tribună a partidului și e o tribună foarte importantă, pentru că nouă ne-au închis „NIT”-ul de mai mult de zece ani de zile. Ei zic că Dodon nu e cu Plahotniuc, Plahotniuc nu e cu Dodon, socialiștii cu democrații sunt „враги на смерть” (n.r. dușmani de moarte) , dar trei canale de televiziune ale lui Dodon lucrează, lui Șor i-au deschis două sau trei canale de televiziune, aceștia (n.r. democrații) au vreo șapte, controlează toată suprafața mediatică a țării noastre. (…) Tribuna Parlamentului este o tribună politică, dar și fără Parlament se poate de lucrat, încă și mai bine, pentru că acum la noi se descătușează tot –  limitele de răbdare, de compromis”, a declarat Vladimir Voronin.

În urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, după prelucrarea a 100% din procesele verbale, în Parlament vor accede patru partide politice: PSRM, Blocul ACUM, PDM și Partidul Șor. Comisia Electorală Centrală prezintă următoarele rezultate preliminare pe circumscripția națională:  PSRM – 31,15% Blocul ACUM – 26,84% PDM – 23,62%, Partidul Șor – 8,32%.