Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Președinta Maia Sandu și-a…

VIDEO Președinta Maia Sandu și-a început vizita oficială la Washington. Samantha Power a întâmpinat-o la sediul USAID

Președinta Maia Sandu, întâmpinată de administratoarea USAID, Samantha Power, la sediul Agenției. Foto: ZdG

Președinta Maia Sandu și-a început luni, 5 decembrie, vizita oficială la Washington. Șefa statului va avea mai multe întâlniri cu oficiali americani și va participa la Conferința Internațională Anticorupție, în cadrul Summitului pentru Democrație.

Luni dimineață, ora Washington DC, președinta Maia Sandu și-a început vizita oficială la Washington, având o întâlnire cu administratoarea USAID Samantha Power. 

Președinta Maia Sandu, la întâlnirea cu administratoarea USAID, Samantha Power. Foto: ZdG

Șefa statului a fost întâmpinată personal de administratoarea USAID la sediul administrației. 

Președinta Maia Sandu, întâmpinată de administratoarea USAID, Samantha Power, la sediul Agenției. Foto: ZdG

Ulterior, părțile s-au așejat la masa de discuții. Ziarul de Gardă va reveni cu detalii despre subiectele discutate în cadrul acestei întrevederi. 

Șefa statului se va afla la Washington în perioada 5-7 decembrie. Maia Sandu va participa la Conferința Internațională Anticorupție, în cadrul Summitului pentru Democrație. De asemenea, șefa statului va avea întrevederi bilaterale și se va întâlni cu reprezentanții diasporei moldovenești din Statele Unite.

Update

În cadrul întâlnirii, lidera de la Chișinău a mulțumit Statelor Unite pentru că, timp de peste 30 de ani, au susținut și susțin, inclusiv prin programele USAID, eforturile noastre de a transforma viața oamenilor spre mai bine.

„Începând cu anul 1992, datorită fondurilor de peste 1,7 miliarde de dolari oferite țării noastre, Statele Unite ajută Republica Moldova să-și modernizeze economia, creând întreprinderi mici și mijlocii; agricultura – în special, sectorul vitivinicol; să-și dezvolte turismul, industria ușoară și cea creativă”, a spus Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a menționat, de asemenea, că partenerii americani ne susțin în angajamentul nostru de a scăpa de corupție și de a reforma justiția, în consolidarea societății civile și a presei independente.

„Am mulțumit și pentru ajutorul angajat, de 75 de milioane USD ca asistență umanitară și aproape 124 de milioane USD ca asistență economică și de securitate, pentru a gestiona consecințele războiului din vecinătate și a face față celei mai grave crize energetice de până acum”, a subliniat Președinta Maia Sandu în cadrul întrevederii cu Samantha Power, Administratoarea USAID.