Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Noi scurgeri de informație…

VIDEO Noi scurgeri de informație de la audierile lui Veaceslav Platon. Schema prezentată procurorilor

În spațiul public au apărut noi secvențe video din cadrul audierii lui Veaceslav Platon. În înregistrarea montată care a fost făcută publică de către Deschide.md, în prim plan apare Veaceslav Platon, iar pe fundal se aduce o voce asemănătoare cu cea a procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

În cadrul discuțiilor, Platon spune că ar trebui „de intrat în Victoriabank” și că există suficiente dovezi, însă care ar trebui sistematizate. Platon a mai prezentat o schemă prin care statul ar putea obține 40% din acțiunile „Victoriabank”, la care procurorul general a comentat: „Asta este în stil banditesc, Slava”. Drept răspuns, Platon dă asigurări că totul este corect și conform legii: „Legea ne permite. Dacă legea ne permite, noi doar suntem juriști și ne apărăm statul. Ei au nimerit în asta, să răspundă. Sunt mari, grași și plini de bani, lasă să se împartă cu statul R. Moldova”.

Într-un final, Platon mai spune că înțelege că el va fi cel care va trebui să pregătească cererea de chemare în judecată.

Platon le-a mai spus procurorilor că R. Moldova, în cadrul procesului de insolvabilitate al BEM, trebuie să înainteze cereri de judecată împotriva celor pe care îi consideră vinovați de această infracțiune. Ulterior, obținând deciziile instanțelor naționale, să meargă în Letonia, acolo unde va putea instituit responsabilitatea acționarilor „Privatbank” cu scopul recuperării mijloacelor financiare.

ZdG a solicitat Procuraturii Generale o reacție în legătură cu noua scurgere de informații.

Anterior în spațiul public au mai apărut scurgeri de informații de la audierile lui Platon. Procuratura a declarat atunci că va verifica circumstanțele scurgerii în presă a imaginilor respective.