Principală  —  IMPORTANTE   —   Sondaj iDATA: Dacă duminica viitoare…

Sondaj iDATA: Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare anticipate 35 la sută dintre cetățenii R. Moldova ar vota cu PAS, iar circa 19 la sută – cu BCS

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare anticipate 35 la sută dintre cetățenii R. Moldova ar vota cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), iar circa 19 la sută – cu Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS). Sunt datele unui studiu socio-politic al companiei Date Inteligente SRL (iData).

Totodată, din cei 834 de respondenți, 36 la sută au cea mai mare încredere în președinta R. Moldova, Maia Sandu, 16 la sută – în fostul șef de stat, Igor Dodon, iar 4,4 % în Ilan Șor.

Printre politicienii cei mai activi în ultimele 30 de zile, în opinia respondenților, sunt Maia Sandu, Igor Dodon și prim-ministra Natalia Gavrilița. În ce privește partidele, cele mai active în ultimele 30 de zile au fost PAS, BCS și Partidul Politic „ȘOR”.

În opinia a 42,4 la sută dintre respondenți, lucrurile în R. Moldova merg într-o direcție corectă, iar 40,9 consideră că într-o direcție greșită.

Potrivit iData, la sondaj au participat 834 de persoane din 80 de localități din dreapta Nistrului, majoritatea moldoveni din Nordul țării. Marja de eroare a studiului este de 3,4 %.

Compania iData, directorul căreia este Mihai Bologan, fratele ex-deputatului socialist Viorel Bologan, a realizat mai multe sondaje înainte de alegerile parlamentare din R. Moldova, dar și alte studii în legătură cu situația socio-politică din R. Moldova. Rezultatele acestora au fost însă de fiecare dată cu o eroare semnificativă și de fiecare dată în favoarea PSRM și a liderului acestora, Igor Dodon.

Publicitate
Publicitate