Principală  —  IMPORTANTE   —   Prioritățile programului de guvernare a…

Prioritățile programului de guvernare a candidatului desemnat la funcția de premier de către președinta Sandu

Candidatul desemnat de către președinta R. Moldova, Maia Sandu, la funcția de premier al R. Moldova, Igor Grosu, a anunțat joi, 18 martie, care sunt prioritățile programului său de activitate. Potrivit lui Grosu, dezideratul său „rămâne necesitatea de a curăța clasa politică și de a avea un Parlament responsabil și legitim care să dezvolte țara în interesul cetățenilor”. Totodată, acesta susține că în perioada următoare, va avea discuții cu fracțiunile parlamentare, precum și cu Consiliul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru a vedea care sunt modalitățile de a ajunge la acest scop.

„Primesc desemnarea mea în calitate de premier drept o misiune grea, pe care o abordez cu toată seriozitatea. Dezideratul meu rămâne necesitatea de a curăța clasa politică și de a avea un Parlament responsabil și legitim care să dezvolte țara în interesul cetățenilor. În perioada următoare, voi avea discuții cu fracțiunile parlamentare, precum și în Consiliul Politic Național al PAS pentru a vedea care sunt modalitățile de a ajunge la acest deziderat.

Totodată, în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru, am început procesul de atragere a oamenilor de valoare în echipa guvernamentală și lucrăm la programul de guvernare, care e bazat pe trei priorități majore:

1) lupta eficientă cu criza pandemică și economică, campania de vaccinare, revenirea la viață normală pentru toți cetățenii;
2) curățarea rapidă de scheme și corupți a instituțiilor, agențiilor și întreprinderilor de stat și cu participare de stat;
3) declanșarea alegerilor anticipate”, susține Igor Grosu.

Președinta R. Moldova Maia Sandu a semnat marți, 17 martie, decretul prin care l-a desemnat pe Igor Grosu, președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Decizia a fost luată după ce Mariana Durleșteanu, pe care socialiștii au înaintat-o la funcția de prim-ministru, a anunțat, tot marți, că își retrage candidatura.

Marți, 16 martie, la Președinție, deputați din fracțiunile parlamentare din Legislativul de la Chișinău au discutat cu președinta R. Moldova, Maia Sandu, despre situația politică din țară.