Principală  —  IMPORTANTE   —   Prim-ministrul Dorin Recean va propune…

Prim-ministrul Dorin Recean va propune astăzi lista noilor miniștri după ce trei și-au dat demisia

Sursa foto: Facebook/Guvernul R. Moldova

Prim-ministrul Dorin Recean va propune luni, 17 iulie, președintei Maia Sandu lista noilor miniștri, după ce ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, și ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, și-au dat demisia săptămâna trecută.

„Vreau să-i mulțumesc mult domnului Topală. Reforma Universitară, pe care a conceput-o cap-coadă și a implementat-o, începe să aducă rezultate. A fost un proces complex (…).

Vreau să mulțumesc ministrei Revenco. Dumneaei a făcut această apreciere „Moldova mică, o inimă mare”, a avut o contribuție foarte mare când a preluat leadershipul la criza refugiaților și în situații de criză a gestionat situații foarte complexe (…).

Mulțumesc mult doamnei Dabija. A asigurat realizarea a peste 300 de km de drumuri. Acest efort a fost foarte important pentru noi toți (…). Luni voi propune președintei Sandu lista noilor miniștri pentru aceste portofolii”, a declarat Dorin Recean în cadrul unui briefing de presă susținut vineri.

Vineri, 14 iulie, prim-ministrul Dorin Recean a anunțat că trei miniștri și-au dat demisa. Este vorba depre ministrul Educației Anatolie Topală, ministra Afacerilor Interne Ana Revenco și ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Lilia Dabija.

La scurt timp după anunțul premierului, președinta Maia Sandu a semnat decretele cu privire la eliberarea din funcție a miniștrilor.