Principală  —  IMPORTANTE   —   Platforma DA va susține o…

Platforma DA va susține o moțiune simplă depusă pe numele ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu

Platforma DA va susține o moțiune simplă depusă pe numele ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele formațiunii, Igor Munteanu, care a menționat că „starea reală de lucruri nu poate fi ascunsă și nici acoperită de propagandă”.

„Oare cât de mult trebuie să-ți urăști cetățenii ca să vrei să conservezi la putere un guvern, care se va reține în istorie cu numele de ”guvern – catastrofă”, clădit pe manipulare și nonsens, pe gesturi contradictorii și docilitate partizană?! Toate datele vorbesc despre faptul că acest guvern a scăpat situația de sub control. Asta o spun experții sanitari, asta vorbește statistica globală, asta spun medicii angajați în I linie, cei care așteaptă ajutor concret, nu declarații patetice, în timp ce ”trompetele” puterii, caută să dreagă busuiocul prin-o comunicare duplicitară, comparând RM cu state cu populații de sute de mln de locuitori, încercând să estompeze astfel propria răspundere, vina pe care ei o poartă pentru eșecul de a proteja populația”, a menționat deputatul.

Parlamentarul atrage atenția că numărul cazurilor active de COVID-19 în R. Moldova era de 2,8 ori mai mare decât media globală, iar după ultima săptămână, acest indicator a crescut până la 3,9 ori, menționând că vârsta persoanelor infectate întinerește, tot mai des se infectează persoane tinere, ceea ce ar fi o tendință alarmantă.

Înțeleg oare actualii guvernanți cât de mult fac rău populației RM prin încăpățânarea de a se menține la putere? Noi vom susține o Moțiune simplă depusă pe numele actualului Ministru al Sănătății și Protecției Sociale, Dna Viorica Dumbrăveanu pentru că Domnia sa și consilierii săi sunt direct responsabili de faptul că de ieri, RM a devenit una din cele mai puternic afectate de pandemie state din lume (11), coborând 2 poziții în ultima săptămână, iar în Europa, RM se află pe locul 2, fiind depășită numai de Belgia”, a conchis politicianul.

Joi, 18 iunie, deputații Grupului parlamentar Pro Moldova au înaintat o moțiune simplă asupra politicilor guvernamentale în domeniul sănătății publice. Documentul a fost prezentat de către deputata Ruxanda Glavan, de la tribuna principală a Parlamentului.

În motivarea prezentată, deputata Ruxanda Glavan a menționat că înaintarea moțiunii simple a fost condiționată de „managementul defectuos în gestionarea pandemiei provocată de noul coronavirus și starea deplorabilă în care se află sistemul de sănătate al țării”.

Totodată, prin acest document se solicită reevaluarea de urgență a politicilor în domeniul sănătății, separarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în două instituții, precum și testarea masivă a populației la infecția COVID-19.