Principală  —  IMPORTANTE   —   PCRM „mai mult că da”…

PCRM „mai mult că da” își va înainta propriul candidat la alegerile prezidențiale. Voronin: „Unul dintre scopuri este ca acest Dodon să nu rămână în calitate de președinte”

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) „mai mult că da” își va înainta propriul candidat la alegerile prezidențiale ce vor avea loc pe 1 noiembrie din această toamnă. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că partidul pe care îl conduce își va anunța candidatul ce va lupta pentru fotoliul prezidențial atunci când se va cunoaște la sigur că scrutinul nu va fi amânat din cauza pandemiei de COVID-19.

Fostul președinte al R. Moldova susține că unul dintre principalele motive pentru care eventual își va înainta candidatura la fotoliul de șef de stat este pentru a nu-i permite lui Igor Dodon să câștige al doilea mandat.

Campania prezidențială, dacă va candida acest Voronin, nu va fi finanțată de nimeni – nici de Voronin, nici de PCRM. Se va petrece pe o altă schemă și o altă metodă. Nu va trebui niciun fel de finanțare. Dacă partidul va ajunge la decizia să înainteze un candidat, unul dintre scopuri este ca acest Dodon să nu rămână în calitate de președinte.

Atunci când va fi decizia definitivă că aceste alegeri vor avea loc, în orice caz – cu pandemie și fără pandemie, pe 1 noiembrie, atunci o să auziți declarația partidului nostru. La ședința conducătorilor structurilor teritoriale de partid, la care ne-am consultat cu o lună în urmă, opinia a fost că mai mult că da (n.r. referitor la înaintarea propriului candidat la alegerile prezidențiale)”, a precizat liderul PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Fiind întrebat pe cine va susține dacă în turul II de scrutin prezidențial învingători vor fi Igor Dodon și Maia Sandu, fostul președinte a declarat că „pe nimeni, nu merită nici unul nici altul, ambii sunt discreditați”.

Pe 21 mai curent, Parlamentul a decis că alegerile prezidențiale vor fi organizate pe 1 noiembrie 2020. Puțin mai devreme, pe 11 mai, președintele R. Moldova, Igor Dodon, a venit cu propunerea ca alegerile prezidențiale ordinare din toamna acestui an să se desfășoare pe data de 1 noiembrie. Tot în aceeași zi Partidul Socialiștilor a anunțat că proiectul de hotărâre în acest sens a fost înaintat în Parlament.