Principală  —  IMPORTANTE   —   Parlamentul a luat act de…

Parlamentul a luat act de cererea de demisie a deputatului din partea PAS, Dorel Iurcu. În luna mai, acesta a câștigat alegerile locale noi într-o localitate din raionul Rezina

Sursa foto: captură „Cu sens”

Parlamentul a aprobat joi, 7 iulie, proiectul de hotărâre privind demisia deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dorel Iurcu. Astfel, a fost declarat vacant un mandat de deputat în Parlament care aparține PAS. Cererea de demisie din funcția de deputat a fost depusă de Dorel Iurcu în adresa președintelui Parlamentului la data de 29 iunie 2022.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, Adriana Vlas, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate a declarat că, Dorel Iurcu a renunțat la mandatul de deputat pentru a revenit în funcția de primar, după ce în primăvara acestui an a câștigat alegerile locale noi într-o localitate din raionul Rezina.

În conformitate cu Legea despre statutul deputatului în Parlament, mandatul vacant va fi atribuit supleantului imediat următor de pe lista concurentului electoral.

La sfârșitul lunii mai, în urma alegerilor locale noi, Iurcu Dorel din partea Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” a câștigat alegerile în comuna Horodiște, raionul Rezina.

Candidat Rezultat
Zgurean ValeriuBlocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor49 (10,76%)
Iurcu DorelPartidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”406 (89,23%)

Dorel Iurcu este de profesie economist și în prezent ocupă funcția de primar al localității Horodiște din raionul Rezina. Iurcu nu a indicat în declarația de avere depusă în 2020 ce salariu a primit. Potrivit declarației de avere, Iurcu deține 1/4 cotă parte dintr-o casă de locuit de 200 de metri în valoare de 98 000 de lei și trei terenuri agricole, dintre care două le-a obținut prin privatizatizare. Iurcu indică o moară de 97 000 de lei pe care a achiziționat-o în 2008. Potrivit declarației de avere, Iurcu deține un apartament în valoare de 150 775 de lei pe care l-a primit sub formă de donație în 2019

Publicitate
Publicitate