Principală  —  IMPORTANTE   —   Parlamentul a desemnat cei șapte…

Parlamentul a desemnat cei șapte membri ai Consiliului Audiovizualului

Parlamentul a desemnat cei șapte membri ai Consiliului Audiovizualului (CA), în ședința de vineri, 3 decembrie.

Ruslan Mihalevschi, propus de președinta R. Moldova – recomandări oferite de Petru Macovei, director al AO „Asociația Presei Independente”, și Anastasia Nani, directoarea adjunctă a Centrului pentru Jurnalism Independent.

Liliana Vițu-Eșanu, propusă de Guvernul R. Moldova – recomandări oferite de Iulian Groza, director al Institutului Pentru Politici și Reforme Europene și Viorica Zaharia, președinte al Consiliului de Presă.

Larisa Turea, propusă de Fracțiunea parlamentară „Partidul Acțiune și Solidaritate”, cu recomandări oferite de Eugen Doga, compozitor și Petru Hadârcă, director al Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

Publicitate
Publicitate

Orest Dabija, propus de Fracțiunea parlamentară „PAS”, cu recomandări oferite de Octavian Sirețeanu, președinte al Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale și Valeria Suruceanu, director al Muzeului de Istorie a orașului Chișinău și președinte ICOM Moldova.

Tatiana Crestenco, propusă de Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), cu recomandări oferite de Maia Bănărescu, Avocat al Poporului pentru Drepturile Copilului și Doina Cazacu, doctor în drept.

Ana Gonța, propusă de IP „Centrul pentru Jurnalism Independent” (director Nadine Gogu), și AO „Asociația Presei Independente” (director Petru Macovei).

Eugeniu Rîbca, propus de AO „Asociația Presei Independente” (director Petru Macovei) și AO „Media Guard” (directoare Alina Radu).

Potrivit legislației, CA este format din șapte membri, unul propus de președintele R. Moldova, unul propus de Guvernul R. Moldova, trei propuși de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și a opoziției parlamentare și doi membri propuși de organizațiile societății civile.

Membrii CA sunt desemnați cu votul majorității deputaților, pentru un singur mandat de șase ani.

Publicitate
Publicitate