Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO și VIDEO/ Marșul PSRM…

FOTO și VIDEO Marșul PSRM de 30 minute s-a încheiat. Dodon le-a cerut participanților să meargă, până la miezul nopții, din casă în casă pentru a convinge cetățenii „să facă alegerea corectă”

Foto:ZdG

Partidul Socialiștilor din R. Moldova organizează vineri, 13 noiembrie, un marș în susținerea lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale. În condițiile în care Chișinăul se află sub Cod Roșu din cauza pandemiei COVID-19, organizatorii promit o manifestație cu participarea a „20 de mii de oameni”, conform notificărilor depuse la Primărie.

Acum 2 zile, mai multe persoane au relatat că au fost sunate pe numărul de telefon fix și invitate la „marșul de susținere a candidatului Dodon” care va avea loc vineri, 13 noiembrie.

Manifestația va avea loc în Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet.

La moment, pe arterele din centrul Capitalei sunt adunate mai multe grupuri de oameni.

11:50 Oamenii au fost urcați în mai multe microbuze.

11:30 Manifestația s-a încheiat. În timp ce se îndrepta spre automobil, presa a încercat să-i adreseze întrebări lui Igor Dodon, însă, a fost împiedicată de agenții de pază.

11:27 Dodon le-a cerut oamenilor să meargă din casă în casă până la miezul nopții pentru a convinge cetățenii „să facă alegerea corectă”

„Vă îndemn ca astăzi toți să mergeți din casă în casă. Să intrăm în fiecare apartament și să trezim poporul la lupta finală din 15 noiembrie. Fiecare din voi să intre la vecini, la prieteni și să îi îndemne să iasă la vot și să facă alegerea corectă”, a îndemnat Dodon

11:18 Igor Dodon a ajuns în fața mulțimii și susține un discurs

Dodon a adus mai multe acuzații la adresa contracandidatei sale și a cerut oamenilor să meargă duminică la vot. Acesta le-a cerut oamenilor ca, în caz de nevoie, să iasă la 16 noiembrie în stradă pentru „a apăra victoria”.

„Dacă va trebui Moldova, suntem gata să apărăm victoria noastră? Noi suntem obligați să facem asta nu pentru Dodon, dar pentru țară, pentru strămoșii și copii noștri. (…) Dacă vom da dovadă de slăbiciune, vom pierde țara. Vă îndemn să mergeți la vot la 15 noiembrie, iar la 16 noiembrie, dacă va fi nevoie, să ieșiți pentru apărarea victoriei”, a spus Dodon.

Foto:ZdG

11:14 Partea stângă a Scuarului, dinspre Președinție, este goală, iar forțele de ordine au confirmat că Igor Dodon este așteptat la manifestație.

11:08 Primarul de Chișinău, socialistul Ion Ceban, care joi și-a luat 3 zile de concediu pentru a-l susține pe Igor Dodon spune că „a venit momentul ca țara să fie construită”.

„Aș începe de la cuvântul a construi, pentru că știu cum este să preiei ceva în dezastru și să construiești. Este important să începem să construim R. Moldova din toate punctele de vedere”, a spus Ceban, în contextul în care Dodon a deținut timp de 4 ani mandatul de președinte de țară.

11:00 Oamenii au ajuns în Scuar, iar deputatul socialist Vlad Bătrîncea a dat startul manifestației.

10:50 Oamenii mărșăluiesc spre scuarul Teatrului Național de Operă și Balet, unde este un alt grup de oameni cu drapele roșii și însemne în susținerea lui Igor Dodon.

10:42. La manifestație participă și tineri, vizibil sub 18 ani, lucru interzis conform legislației.

Deputatul socialist Vlad Bătrîncea spune că aceștia sunt tineri și nu copii.

„Avem siguranța că aceștia sunt tineri și nu sunt copii. Eu vă spun că ei sunt tineri. D-voastră promovați minciuni și falsuri”, a spus Bătrîncea.

Foto: ZdG
Foto: ZdG

10:40 Echipa ZdG aflată în teren a fost rugată să se acrediteze, iar o participantă a încercat să împiedice filmarea.

Un participant la marș a spus că nu este bine că manifestația se face pe timp de pandemie,

„Am venit să-l susținem pe președintele țării. El a pus la cale toate treburile. Treburile de stat, pentru popor. A ridicat leafa la medici, pensiile. Epidemia a frânat lucrurile, dar…Nu este bine de timp de pandemie, dar ce să faci? Tot globul este infectat”, a spus un bărbat.

10:37 Cei adunați la Arcul de Triumf scandează „Dodon președintele”, „Moldova” și „Victorie”.

10:35 Un grup de persoane, îmbrăcate cu veste rochii, se află pe strada Pietonală.

Foto: Facebook

10:30 În fața Arcului de Triumf un grup de tineri împarte steaguri roșii.

Foto: ZdG
Foto: ZdG
Foto: ZdG
Foto: ZdG