Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Declarațiile lui Dodon, după…

FOTO Declarațiile lui Dodon, după ședință de urgență a activului PSRM, desfășurată la o bază de odihnă de la Vadul lui Vodă

Activul Partidului Socialiștilor din R. Moldova s-a convocat marți seară, 17 noiembrie, într-o ședință de urgență.

La întrunire, pe lângă deputații socialiști, au participat și președintele în exercițiu al R. Moldova, Igor Dodon, dar și bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah.

După ședință, Dodon a declarat scurt că „au discutat despre viitoare strategii” și a menționat că ședința a durat 2 ore.

Aici este și bașcanul UTA Găgăuziei, care este membru al echipei noastre. Primul element care a fost discutat este – convocarea congresului PSRM. Al doilea element care a fost discutat este – care vor fi scenariile noastre de comportament în Parlament, a fracțiunii socialiștilor. Examinăm diferite scenarii. Toate scenariile au dreptul la viață, dar noi ne vom axa pe acelea care sunt cele mai realiste și sunt așteptate de concetățenii noștri.

Timp mai este, pentru că eu sunt cu drepturi depline până pe data de 23 decembrie. Mandatul președintelui este de patru ani. Am depus jurământul pe data de 23 decembrie 2016, de aceea, în caz dacă CEC-ul, instanțele de judecată și Curtea Constituțională vor valida aceste alegeri, cu toate că au fost cu încălcări, atunci următorul președinte va fi inaugurat după data de 24 decembrie. În această perioadă, avem diferite scenarii care pot fi implementate.

Ceea ce ține de organizarea alegerilor parlamentare anticipate, poziția PSRM nu s-a schimbat. Noi considerăm că acest Parlament trebuie dizolvat și alegerile anticipate trebuie să aibă loc anul viitor, în 2021 și cel mai probabil vor avea loc. Când și cum, în primăvară, în iarnă, în toamnă, va decide Parlamentul”, a declarat Dodon după ședință.

Întrunirea de urgență a activului PSRM a avut loc la o bază de odihnă din orașul Vadul lui Vodă. După încheierea întrunirii, mai multe microbuze au părăsit teritoriul pensiunii.

Sursa: Jurnal TV

Solicitat de jurnaliștii de la Jurnal TV, deputatul socialist Vasile Bolea a refuzat să facă declarații pentru presă.

Despre ședință, Igor Dodon a anunțat într-un interviu pe care l-a oferit aseară pentru kp.md.