Principală  —  IMPORTANTE   —   Fostul administrator al companiei Finpar…

Fostul administrator al companiei Finpar Invest, firmă controlată de familia Plahotniuc, a fost eliberat din funcția pe care o deținea în cadrul Agenției pentru Supraveghere Tehnică

Ghenadie Sajin, fostul administrator al companiei Finpar Invest, firmă controlată de familia Plahotniuc, a fost eliberat din funcția de auditor intern principal în cadrul Agenției pentru Supraveghere Tehnică, a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„Ghenadie Sajin, în baza cererii, a fost demis din funcție din cadrul Agenției pentru Supraveghere Tehnică din data de 01.09.2021”.

Potrivit AST, Sajin deținea funcția de auditor intern principal.

Ghenadie Sajin era considerat unul dintre apropiații fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc. A participat la vânătoarea de la Pădurea Domnească la care a fost împușcat Sorin Paciu. Înainte de a fi numit în 2015 la fosta Inspecție de Stat în Construcții, a condus compania Finpar Invest, beneficiarul final al căreia era Vladimir Plahotniuc și care deținea un adevărat imperiu imobiliar în capitală.

Conform informațiilor din CV-ul său, Sajin este născut la 10 mai 1970 în s. Lopatnic, r. Edineț. La 18 ani a fost angajat la Sovhozul „Lopatnic”, iar în perioada 1995-1997 a deținut funcția de director la SRL „Anghelo”. Din 1997 și până în 2014 a fost director la SRL „Arbitru”, iar din 2010, concomitent, și director la Finpar Invest SRL, după ce, în perioada 2009-2010 a fost director adjunct al acestui SRL. Totodată, între 2008-2010, Sajin a fost director la ICS „Drive” SRL.