Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Declarația de avere a…

DOC Declarația de avere a deputatului PAS care îl va înlocui pe Igor Talmazan în Parlament. CEC inițiază procedura de validare a mandatului

Foto via facebook

Comisia Electorală Centrală (CEC) a inițiat marți, 12 octombrie, procedura de validare a unui mandat de deputat în Parlamentul R. Moldova. Este vorba de mandatul candidatului de pe lista PAS, Vitali Gavrouc, care îl va înlocui pe Igor Talmazan în fracțiunea PAS, după ce acesta a renunțat la funcția de deputat pentru a ocupa funcția de director al Serviciului Vamal.

CEC a luat act de vacanța unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, atribuit Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”. În conformitate cu prevederile legale, CEC va propune Curții Constituționale (CC) validarea mandatului de deputat în Parlament candidatului supleant Vitali Gavrouc de pe lista aceluiași partid politic.

Vitali Gavrouc care se regăsește pe lista PAS pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 este de profesie pianist. Gavrouc a declarat în ultimii doi ani, 2019-2020, un salariu de 1 400 247 ruble de la Conservatorul de Stat P. Ceaikovski din Moscova. Totodată, Gavrouc mai declară că a obținut 450 000 de ruble din concerte, 610 000 de ruble din predarea orelor și 1 500 de euro din concursuri.

Declarația de avere:

Parlamentul a aprobat în cadrul ședinței din 7 octombrie inițiativa legislativă privind demisia deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Talmazan, după ce a fost numit în funcția de director al Serviciului Vamal.

În urma alegerilor parlamentare din 11 iulie curent, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a obținut 63 de mandate, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) – 32 de mandate, iar Partidul Politic „ȘOR” – 6 mandate.