Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ A fost înregistrat în…

DOC A fost înregistrat în Parlament un proiect de lege care prevede înlocuirea lui Ion Chicu din funcția de șef al Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică

Sergiu Litvinenco

Deputatul Sergiu Litvinenco a înregistrat în Parlament un proiect de lege care prevede ca în funcția de președinte al Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică să fie ales, de Parlament, un „specialist notoriu din domeniul sănătății publice sau în alte domenii de sănătate conexe”.

„Am înregistrat ieri la Parlament o inițiativă legislativă conform căreia Comisia extraordinară de sănătate publică – cea care coordonează gestionarea situației epidemiologice – nu va mai fi condusă de Ion Chicu. Propunerea noastră e ca aceasta să fie condusă de către un specialist notoriu în domeniul sănătății publice. Mai multe state inclusiv din Uniunea Europeană au mers pe ideea că criza pandemică trebuie să fie gestionată de către specialiști, oameni cu autoritate în domeniu. Și rezultatele nu au întârziat să apară. Sunt convins că, printr-o astfel de abordare, se va asigura o mai bună gestionare a efectelor crizei sanitare. Ajunge cu diletantismul ca politică de stat. Incompetenţa şi corupţia ucide!”, și-a argumentat deputatul necesitatea proiectului de lege.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică este condusă de premierul Ion Chicu.

Până la ora actuală, 26 lucrători medicali au pierdut lupta cu noul coronavirus. Până vineri, 3 iulie 2020, în Republica Moldova au fost confirmate 17 445 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1250 în Transnistria.