Principală  —  IMPORTANTE   —   Contestația depusă de candidata „de…

Contestația depusă de candidata „de rezervă” a lui Șor la Bălți, care a fost scoasă din cursa electorală, respinsă de CEC

Sursa foto: Arina Corșicova/ Facebook

Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins vineri, 10 noiembrie, cererea de contestație depusă de Arina Corșicova, candidata „de rezervă” a fostului deputat fugar Ilan Șor la Bălți, care a fost scoasă din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului de Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Bălți.

(…) Comisia apreciază drept concludente operațiunile administrative ale Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălți de evaluare a costului materialelor tipografice în baza datelor reflectate în punctul 28 din Hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 15/35, în situația în care contestatarul nu și-a onorat propriile obligații de evaluare a acestora în termenul și în modalitatea stabilită de lege. Prin urmare, constatările organului electoral atestă o apreciere obiectivă a datelor (…)”, a declarat membrul CEC, Pavel Postica.

Pe 7 noiembrie 2023, Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Bălți a decis scoaterea din cursa electorală a Arinei Corșicova, pentru că aceasta figurează în lista „colaboratorilor ruși” din R. Moldova, sancționați de autoritățile din Canada pe 17 octombrie 2023, dar și pentru că ar fi folosit fonduri financiare și materiale nedeclarate mai mult de 1%, raportat la plafonul mijloacelor ce pot fi transferate în contul fondului electoral sau cel destinat grupului de inițiativă.

În turul doi al alegerilor locale de la Bălți, pentru funcția de primar ar urma să lupte Alexandr Petkov de la „Partidul Nostru” care a obținut 22,69% din voturi și socialistul Maxim Moroșan, care a acumulat 19,73% din voturi în primul tur de scrutin.

Arina Corșicova este administratoarea postului de televiziune Primul în Moldova, sancționat de autoritățile din Canada.