Principală  —  IMPORTANTE   —   CEC a stabilit: turul doi…

CEC a stabilit: turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți va avea loc pe 19 decembrie

Imagine simbol

Turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți va avea loc duminică, 19 decembrie. Decizia a fost luată luni, 6 decembrie, de către membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC).

„CEC hotărăște: 1- se stabilește pentru data de 19 decembrie 2021 turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Consiliul electoral al Circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2 va aproba prin hotărâre termenul alegerilor locale noi al primarului municipiului Bălți”, a declarat președinta CEC, Angelica Caraman.

Cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți, care urma să aibă loc duminică, 5 decembrie la Bălți, a fost suspendat. O Hotărâre în acest sens a fost adoptată de către membrii CEC, în ședință extraordinară, duminică dimineața, 5 decembrie, la ora 6:20, cu 40 de minute înainte de deschiderea secțiilor de vot de la Bălți.

Decizia a venit după mai multe ședințe de judecată care s-au desfășurat, inclusiv pe parcursul nopților de sâmbătă și duminică și în urma cărora Marina Tauber, unul dintre cei doi candidați care urmau să se dueleze în turul doi de la Bălți, a fost exclusă de Judecătoria Bălți din cursa electorală, iar Curtea de Apel a menținut decizia instanței de fond.

Cronologia evenimentelorSuspendarea turului II al alegerilor din Bălți