Principală  —  IMPORTANTE   —   CEC a stabilit: turul doi…

CEC a stabilit: turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți va avea loc pe 19 decembrie

Imagine-simbol

Turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți va avea loc duminică, 19 decembrie. Decizia a fost luată luni, 6 decembrie, de către membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC).

„CEC hotărăște: 1- se stabilește pentru data de 19 decembrie 2021 turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Consiliul electoral al Circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2 va aproba prin hotărâre termenul alegerilor locale noi al primarului municipiului Bălți”, a declarat președinta CEC, Angelica Caraman.

Cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți, care urma să aibă loc duminică, 5 decembrie la Bălți, a fost suspendat. O Hotărâre în acest sens a fost adoptată de către membrii CEC, în ședință extraordinară, duminică dimineața, 5 decembrie, la ora 6:20, cu 40 de minute înainte de deschiderea secțiilor de vot de la Bălți.

Decizia a venit după mai multe ședințe de judecată care s-au desfășurat, inclusiv pe parcursul nopților de sâmbătă și duminică și în urma cărora Marina Tauber, unul dintre cei doi candidați care urmau să se dueleze în turul doi de la Bălți, a fost exclusă de Judecătoria Bălți din cursa electorală, iar Curtea de Apel a menținut decizia instanței de fond.

Cronologia evenimentelorSuspendarea turului II al alegerilor din Bălți

Publicitate
Publicitate