Principală  —  IMPORTANTE   —   A fost desemnat candidatul Președinției…

A fost desemnat candidatul Președinției la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a propus luni, 22 noiembrie candidatura jurnalistului Ruslan Mihalevschi la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului (CA), din partea instituției prezidențiale. Demersul a fost expediat Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a Parlamentului.

Ruslan Mihalevschi este redactor-șef al ziarului „SP” din Bălți, unde activează de circa 20 de ani. De asemenea, el colaborează cu organizațiile din domeniul jurnalismului din R. Moldova, în calitate de expert media, și a participat la elaborarea mai multor studii despre starea presei din țara noastră, inclusiv a celei din regiunea transnistreană.

Liliana Vițu este candidatura Guvernului la funcția de membră a CA, înaintată de Cabinetul de miniștri vineri, 19 noiembrie.

Potrivit legislației, candidații la funcția de membru al CA trebuie să dețină cetățenia R. Moldova și să aibă cel puțin cinci ani de experiență în unul dintre domeniile audiovizualului, al comunicării și jurnalismului, cinematografiei, al culturii, științei și cercetării, al dreptului, al tehnologiei informației și comunicațiilor, publicității, precum și al activității academice. Totodată, candidații nu trebuie să aibă interese, inclusiv financiare, în cadrul furnizorilor și distribuitorilor de servicii media și întreprinderilor de comunicații electronice sau din domeniul publicității.

Pe 11 noiembrie curent, toți membrii CA au fost demiși, după ce Parlamentul a respins raportul de activitate al instituției, pentru anul 2020.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale al R. Moldova, CA este format din șapte membri – trei propuși de fracțiunile parlamentare, doi de organizațiile societății civile și câte unul, propus de Guvern și de Președinție. Membrii CA sunt desemnați prin hotărâre de Parlament, pentru un singur mandat de șase ani.

Publicitate
Publicitate