Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Voronin: „Cu Petrenco sunt multe…

Voronin: „Cu Petrenco sunt multe chestii”

Grigore Petrenco va fi exclus din rândul Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM). Potrivit liderului PCRM Vladimir Voronin, acest lucru se va întâmpla de îndată ce formațiunea va fi înregistrată în calitate de concurent electoral de către Comisia Electorală Centrală (CEC). Decizia nu va fi luată de Comitetul Central al partidului, ci la organizația primară din care Petrenco încă mai face parte, a declarat Vladimir Voronin.

big-grigore-petrenco-vrea-locul-lui-vladimir-voronin„Cu Petrenco sunt multe chestii. Petrenco va fi exclus din partid. Este art. 6 în statutul partidului în care se stipulează că membrii PCRM nu pot să participe pe listele altui partid fără decizia partidului. Dacă noi vom fi înregistrați, organizația primară a partidului unde el este la evidență, va precăuta această situație. Să știți, plecarea lui Petrenco nu e o pierdere”, a menționat Voronin în cadrul unei conferințe de presă de astăzi.

De asemenea, Voronin a vorbit și despre alegerile parlamentare din acest an. „Noi deja am depus lista candidaților PCRM la CEC. Am ales persoanele în funcție de profesionalismul și de principiile și viziunile lor. Întreaga listă e formată doar din membrii PCRM. Moldova se confruntă cu o catastrofă umanitară, care a început în ultimii ani… Noi o să încurajăm oamenii să vină la alegeri, să spună „Nu” acestui genocid și „Nu” lui Dodon, Usatâi și Mișin”, a declarat liderul PCRM.

Menționăm că, Grigore Petrenco a anunțat că își suspendă calitatea de membru al Partidul Comuniștilor și intenționează să participe la alegerile parlamentare din 30 noiembrie împreună cu Renato Usatâi pe listele partidului „Patria”. Acest anunț a fost făcut de către Petrenco în cadrul unui briefing de ieri, 6 octombrie curent.

Petrenco a declarat că PCRM a foat preluat de Vladimir Plahotniuc. „Lista de candidați a PCRM demonstrează că există o înțelegere între Voronin și Plahotniuc. Persoanele incomode, care îi stau ca un os în gât lui Plahotniuc, au fost excluse din listă. Păcat, pentru că PCRM a avut șansa de a câștiga alegerile. Însă, Voronin a vândut partidul înainte de alegeri. De ce PCRM nu face nicio campanie electorală? Eu vă spun de ce, deoarece Voronin a renunțat să lupte și a cedat partidul lui Plahotniuc. În listă sunt cel puțin 10 oameni ai lui Plahotniuc”, se arată indignat Petrenco.

Comunistul consideră că partidul lui Usatâi poate obține mai mult de 20 de mandate și acest partid poate să devină unul din principalele partide în Parlament. „Dacă va fi în opoziție sau la guvernare o să vedem. Sunt sigur că putem obține mult mai multă putere, dar campania electorală va arăta”, a conchis Grigore Petrenco.

Foto: trm.md

Publicitate
Publicitate