Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Diacov despre alegerea deschisă a…

Diacov despre alegerea deschisă a candidaților PDM: „Noi ce o să umblăm acum cu toate aceste liste?”

„Noi ce o să umblăm acum cu toate aceste liste?” a răspuns președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova Dumitru Diacov atunci când ZdG l-a întrebat cum au votat oamenii la alegerea deschisă a candidaților Partidului Democrat, la 28 septembrie curent.

Potrivit lui Diacov, rezultatele obținute după alegerea deschisă a candidaților Partidului Democrat se reflectă în lista electorală. „Aceste alegeri au fost un sondaj intern, o consultare internă a partidului și nu-i o chestie de a face campanie publicitară. Sondajul a fost făcut pentru partid, iar în baza acestor date noi ne-am consultat și am făcut lista. Și aici ne-am oprit”, explică D. Diacov.

Totodată, D. Diacov spune că este al cincilea în lista candidaților depusă de PD, astăzi, la CEC pentru că aceasta a fost opțiunea lui. „Eu de la bun început am spus că vreau ca în față să fie mai mulți oameni tineri. Presupun că în sondaje am obținut multe voturi, dar eu am luat această decizie și o consider corectă”, a spus el.

Deputatul PDM, Sergiu Sârbu a făcut publică lista candidaţilor partidului pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. „Primii 15-20 practic au avut cel mai bun rating în cadrul alegerilor primare din PDM. Este evident, sunt liderii PD, persoane notorii, sunt bine cunoscuți în teritoriu. Ei sunt cunoscuți și apreciați de membri. Aici suprize nu prea am avut. Dar, am avut surprize mai departe, deoarece mulți actuali deputați, cu părere de rău, nu se regăsesc pe lista PD”, a declarat Sergiu Sârbu, refuzând să dea mai multe detalii.

ZdG a încercat să afle câți oameni au votat pentru candidații care au apărut în capul listei, prezentate de PD. Însă, purtătorul de cuvânt al PD Irina Gâsă a spus că nu poate să ne dea aceste date „ele mai trebuie să fie prelucrate. O să apară ceva mai târziu, probabil”, s-a eschivat ea.

Amintim că, la 28 septembrie curent, Partidul Democrat din Moldova a organizat alegeri deschise a candidaților din partid, la care, potrivit lor, au participat circa 98 de mii de oameni.

Publicitate
Publicitate