Copilăria violată în „dormitoarele” Republicii Moldova

Ieri, o mamă din Chişinău, bătea alarma că, în ajun, fiica ei de doar 9 ani, a fost lovită de un automobil pe o trecere de pietoni, fiind internată la spital cu numeroase fracturi. Orice informaţie, susţine mama fetiţei, ar fi utilă pentru deconspirarea şoferului care a fugit de la locul accidentului. Da, a lovit fetiţa. De la lovitură, aceasta a căzut pe trecerea de pietoni, iar şoferul automobilului de culoare albă (atât a memorat victima) a forţat acceleratorul şi a evadat de la locul crimei. Mama fetiţei şi-a afişat pe mai multe surse numărul de telefon, solicitând eventualii martori să o ajute în deconspirarea acelui şofer. Am discutat şi noi cu ea. Ne-a spus că făptaşul a fost descoperit cu ajutorul comunităţii Facebook şi că acest caz ar fi deja investigat de poliţie. De fapt, acesta pare un caz fericit. Fetiţa se simte mai bine, iar şoferul, cu ajutorul cetăţenilor vigilenţi, a fost găsit şi ar putea fi tras la răspundere.

În realitate, infracţiunile împotriva copiilor sunt tot mai grave în R. Moldova, fiind comise cu mult sânge rece. Acum câteva zile, procuratura anunţa despre condamnarea la 20 de ani de închisoare a unui bărbat, de 32 de ani care, în intervalul decembrie 2016-februarie 2018, prin constrângere, şi-a abuzat sexual propria fiică, de 14 ani. Mama era plecată la muncă peste hotare, astfel încât abuzul sexual şi violenţa asupra acelui copil a continuat până la revenirea acesteia, când fetiţa a putut să- vorbească mamei despre cele întâmplate.

Pe 5 martie, aceeaşi procuratură anunţa că două persoane, de 22 şi de 24 de ani, membri ai unei grupări infracţionale, sunt reţinuţi, fiind suspectaţi de trafic de copii în scop de exploatare sexuală comercială. Racolau tinere din familii sărace, în special minore, şi le determinau să se prostitueze în locuinţe închiriate special pentru asta la Chişinău. Fetele erau plătite de către clienţi, după care cei doi le deposedau de bani şi le obligau să se prostitueze în continuare. Cei doi sunt reţinuţi, iar poliţia îndeamnă alte potenţiale victime să depună depoziţii în legătură cu aceste cazuri.

Potrivit datelor oferite de Procuratura Generală, numărul infracţiunilor comise asupra copiilor este în creştere. În 2018, bunăoară, a fost înregistrat un număr mai mare de cazuri în care copiii au devenit victime ale crimelor cu caracter sexual şi ai infracţiunilor comise contra vieţii şi sănătăţii, fiind pornite 373 urmăriri penale pe fapte de abuz sexual. Cu 40 de cauze mai multe decât în 2017. Din cei 373 de copii, 58 au fost abuzaţi în propriile familii. Concubinii mamelor au abuzat 14 minore. Părinţii biologici – 8, buneii – 2, fraţii – 2, alte rude – 5. Alţi 91 de copii au devenit victime ale infracţiunilor comise contra vieţii şi sănătăţii.

E tot mai vizibil că, în timp ce oamenii politici desfăşoară campanii făloase, prin care încearcă să ne convingă că ocrotesc familiile şi copiii, în societatea reală se produc infracţiuni infernale împotriva celor mici. Mamele, plecate de nevoie prin lume la munci, nu-şi mai pot ocroti fiicele. Concubinii acestora şi chiar taţii sau buneii, chefuind din banii femeilor plecate, îşi satisfac nevoile trupeşti violându-şi fiicele. Ce folos de scutecele, jucăriile de pluş sau de pungile cu orez, împărţite celor săraci de „Edelweiss” sau „Din inimă”, dacă în dormitoarele R. Moldova sunt violaţi până şi copiii.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *