(VIDEO) Crește singură cinci copii minori și a fost trimisă după gratii

Victoria Pruteanu va petrece următorii trei ani și opt luni în închisoare, pentru că și-a înjunghiat mortal soțul, în încercarea de a se apăra de abuzurile acestuia. Sentința a fost emisă astăzi de către Judecătoria Strășeni și este cu drept de apel. Instanța nu a ținut cont de faptul că Victoria Pruteanu a fost supusă actelor de violență în familie din partea soțului său, pe parcursul anilor de căsnicie. Deși a cerut, de nenumărate ori, ajutorul autorităților, Victoria nu a fost protejată de soțul său violent.

politikÎn august 2014, a fost emisă o ordonanță de protecție, cu toate acestea victima a rămas în pericol. Agresorul a încălcat ordonanța, în repetate rânduri, iar autoritățile au eșuat în a-i oferi o protecție reală. Autoritățile au constatat că au fost comise acte de violenţă asupra acesteia și a copiilor, însă poliția a aplicat sancţiuni nesemnificative abuzatorului, care nu au avut nici un efect asupra comportamentului său. Iar în seara zilei de 14 decembrie 2014, fiind din nou atacată de soțul agresiv, Victoria spune că s-a apărat.

Juriștii Promo-LEX spun că vor contesta decizia în instanța superioară. “Dacă autoritățile interveneau prompt și implementau legislația din domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie, agresorul urma să fie tras la răspundere penală pentru acțiunile sale violente, nicidecum la răspundere contravențională. Dacă Victoria ar fi fost apărată de soțul său violent, cazul nu ar fi avut acest sfârșit tragic”, a subliniat Lilia Potîng, jurist Promo-LEX.

Victoria Pruteanu face parte dintr-o familie social vulnerabilă și, după decesul părinților, are la întreținere cinci copii minori.

Tot astăzi, într-un caz similar, Judecătoria Centru din Chișinău a emis o sentință prin care un bărbat a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru acțiuni care au dus la decesul soției, victimă a violenței în familie. Incidentul a avut loc în ianuarie 2014. În urma unui conflict cu soția sa, aflându-se în stare de ebrietate, C.V. i-a aplicat soției mai multe lovituri cu un topor. Ca urmare, victima a fost internată în spital cu leziuni corporale grave. În septembrie 2014, după mai multe luni în care s-a aflat în stare de comă, femeia a decedat.

Surse Video: ZdG.md & Curaj.TV // Sursa Foto: Politik.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. veaceslav

    politicienii nostri se odihnesc in celula separata cu confort si li se amina un proces de judecata dupa altul, dar oamenii simpli care pot primi si sentinte si conditionat o primesc si ispasesc pedeapsa la maximum !
    Nu-i dreptate si nici justitie in tara asta …

  2. Ion Guzun

    Este NECESAR de adoptat o lege cu privire la pedeapsa judecătorilor și procurorilor care falsifică dosare și hotărâri cu încălcare gravă a legilor – cu pedeapsa capitală …….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *