Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (VIDEO) Liderul piramidei financiare „Mercury”…

(VIDEO) Liderul piramidei financiare „Mercury” a fost reținut de poliție

Forțele de ordine au reținut liderul piramidei finenciare „Mercury Fond”, responsabil de Republica Moldova. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 26 de ani din raionul Râșcani. Totodată, numărul victimelor care au avut de suferit a crescut.
La trei zile, după ce poliția a făcut publice informațiile privind  anihilarea  unei piramide financiare, de pe urma  cărora au avut de pătimit sute  de persoane, numărul victimelor care  s-au adresat la Poliție a crescut, astfel, au fost identificate deja  peste 150 de victime.

Amintim că opt mem­bri cu vâr­sta cuprinsă între 21 si 52 de ani, unii din ei având dubla cetă­țe­nie, au fost reți­nuți de poli­țiști pen­tru escro­che­rie în pro­por­ții deo­se­bit de mari. Sus­pec­ții au pri­mit 30 de zile de arest pre­ven­tiv.

În urma inves­ti­ga­ți­i­lor efec­tu­ate de către anga­ja­ții Dire­cţiei Ope­ra­ţiuni Spe­ci­ale, în coo­pe­rare cu Dire­cţia Gene­rală Urmă­rire Penală şi Pro­cu­ra­tura Gene­rală, s-a sta­bi­lit că de circa doi ani, gru­pa­rea cri­mi­nală şi-a „con­struit” afa­ce­rea sub aspec­tul unei pira­mide finan­ci­are, denu­mite „Mer­cury Fond”, având ca scop colec­ta­rea mij­loa­ce­lor băneşti de la cetă­ţeni ai R. Mol­dova, promiţându-le dobânzi avan­ta­joase în peri­oade scurte de timp.

Reamintim că Poliția face apel la persoanele care au avut de pătimit de pe urma fărădelegilor suspecților să apeleze la 255-148 sau 078774304.

Foto: igp.gov.md