Ministerul Sănătății anunță noi reguli pentru eliberarea certificatelor medicale

Părin­ții care îngri­jesc de copii cu nevoi spe­ci­a­le sau afec­țiu­ni onco­lo­gi­ce vor bene­fi­cia de con­ce­dii medi­ca­le până când aceștia vor împli­ni vâr­sta de 18 ani.  Regle­men­ta­rea a fost apro­ba­tă astăzi în cadrul ședin­ței Guver­nu­lui.

Până în pre­zent, cer­ti­fi­ca­te­le medi­ca­le erau eli­be­ra­te până la împli­ni­rea vâr­stei de 16 ani.

De ase­me­nea, feme­i­le care nasc pre­ma­tur, vor bene­fi­cia de încă 14 zile supli­men­tar la con­ce­di­ul de mater­ni­ta­te.

Gra­vi­de­le cu tri­ple­ți sau cva­dru­ple­ți  vor  ieși în con­ce­diu de mater­ni­ta­te  la ter­me­nul de 24 săp­tămâ­ni de sar­ci­nă, pe o peri­oa­dă de 182 de zile calen­da­ris­ti­ce.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *