Liderii de opinii au lansat Platforma Civică Demnitate şi Adevăr „DA”

Platforma Civică Demnitate şi Adevăr „DA”, a fost lansată astăzi de către mai mulți lideri de opinie.

Printre semnatarii Platformei sunt Oazu Nantoi, Igor Boţan, Valentin Dolganiuc, Stanislav Pavlovschi, Mihai Manole, Olesea Stamate, Mariana Kalughin, Cornelia Cozonac, Angela Aramă, Alexandru Cozer, Vasile Zgardan, Vasile Năstase, Dinu Plângău și Andrei Năstase.

Liderii de opinie s-au arătat nemulțumiți de situația politică din țară. De aceea, aceștia au semnat un manifest prin care s-au angajat să fie „porta-vocea societății”. Iar pentru a aduce punctele de vedere la destinatari, aceștia sunt pregătiți să organizeze și proteste pașnice. „Această platformă este constituită pentru angajarea unui dialog larg al segmentelor interesate de depășire a stării de captivitate a statului și ancorarea fermă, dar nu mimată a R. Moldova pe făgașul integrității europene. Suntem o structură deschisă, neafiliată politic”, au menționat semnatarii platformei.

„Trebuie să facem o radiografie a guvernării. Ca să vedem unde e problema”, susțin liderii de opinie.

„Platforma este constituită de cetățeni și pentru cetățeni. Noi nu știm cum va reacționa guvernarea. Este o încercare. Nu mai putem tăcea și viața să treacă pe lângă noi”, a declarat Oazu Nantoi.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

8 comentarii

 1. Simion

  Nu inteeg de ce nantoi sa virit in acest opus, restul alde Cozer, Nastase , Arama sunt laurii Topilor, care tin una si buna sa faca numai piar negru si stiu toti destul de bine ca sunt niste criminali.

 2. Claus

  Deacord ca guvernarea trebuie de criticat si cit mai crunt, dar cred ca si cit mai subiectiv, sa credem ca acestia nu se vor face slugile fratilor Topa care au destui bani ca sai duplece.

 3. victor

  eu aici vad doar doi lideri de opinie, Botan si Nantoi, restul unt doar niste mimari de lider de opinie, cel ami traniu e faptul ca mai mult de juma din ei stau zi si noapte la Jurnal Trust media, apar intrebari, cu ce scop sunt ei aici, in orice caz stiu una, de se deviaza de la cazul nobil acestui organ, Nantoi si Botan primii vor fi cei ce vor parasi acest grup.

 4. Alina

  Care lideri de opinie? Unde ati vazut voi aici asa ceva, miroase a topism inabusit la foc mic, iaca doar Nantoi nu inteleg ce cauta printre aceste slugi platite de topi sa le acopere crestetele taiate de justitia moldoveneasca pentru delapidari de bani, din interprinderile de stat.

 5. LuminaTOR

  Sa speram ca acesti cetateni nu vor fi folositi politic. Ma ingrijoreaza faptul ca unii din ei traiesc din banii pompati de fratii Topa in Republica Moldova prin Jurnal TV, Miscarea lui Mocanu si alte proiecte mediatice.

 6. Cornel

  Par a fi toti oamenii ori mai bine zis lingaii de-a Topilor, ce cauta acolo Nantoi, ori Botan nu prea inteleg?

 7. Mery

  @Simion, Claus, Victor, Alina, LuminaTOR, Cornel…
  In situatia   la care ne-au adus hotii din PCRM,  PDM, PLDM…  oare chiar vreți ( si credeți)  sa ne  prosti pe toti  cu pericolul celor doi Topi ,  impusi sa fuga din Moldova pt a nu nimeri in pușcărie,  fără a se putea apară prin justiția capturata si paralizata total de parladebilimentarii de atunci , carese afla  in Parlament si  in ziua de azi? 
  Ce rău societății si Moldovei au făcut  Topii?  
  Nimic.
  Știți ceva inafara ca au fost  acționari ai băncii unde au lucrat si de care au fost deposedati? 
  Nu frecați bila si aratati ca sunteți sculele acelor  hoti corupti, membri- sustinatori ai partidelor sus enumerate.
  Eu nu fac parte nici dintr-un partid ( albastru cu trandafiri, verde, albastru cu randunici,  roșu… ). Fac parte din societatea  moldovei,  ce munceste onest  si trăiește din castigul in  sudoarea fruntii, dar nu permite nimănui sa-i pună  taitei pe urechi.  Si încă ceva: nu i-am văzut, nu-i știu pe Topi, dar vreau sa le urez sănătate siputere pt a lupta, pt ca avem nevoie de unire si de fiecare ce lupta,  pt a ne salva. 
  Iar in privința celor ce au făcut o declarație comuna, au emis un comunicat,- bravo lor.  TOTI TREBUIE SA NE UNIM, PT O CAUZA COMUNA,- pt existența noastră, pt viitor.  
  Unitate prin diversitate, scrie adesea un BRAV  SI  ADEVĂRAT PATRIOT AL MOLDOVEI, Gelu Pad.  Si aici este  spus adevărul pur, precum si    nominata puterea adevarata a societății unite. 
  Vouă( susnominatilor) va rămâne sa alegeți unde va este locul : cu hotii si coruptii ori  de partea celor  ce se combat pt a descoperi adevarul . Nimeni nu este perfect, scutit de agreseli, dar nici odată nu este târziu de a se corecta, de a se reorienta. 
  Viața este tare scurta, 
  Totu-n ea e trecator, 
  Numai binele nu moare, 
  Binele- i nemuritor. 
  Cu urari de bine către toti! 

 8. = Dochița Unionista dela Sărata /Bugeac=

  TOATE BUNE SI FRUMOASE PE ACEASTA PLATFORMA – DA, DA, DA !
  DAR UNE ESTE PE AGENDA EI
  PROIECTUL NOSTRU NATIONAL
  DE RE-UNIRE CU PATRIA-MAMA ROMANIA MARE EUROPEANA ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *