Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Focul Haric, adus din banii…

Focul Haric, adus din banii Mitropoliei

Și în acest an, al 14 an consecutiv, Focul Haric de la Ierusalim va fi adus în țara noastră. De aceea, în această dimineață, o delegație a mitropoliei Moldovei, formată din cinci membri, a plecat spre Ierusalim.

Potrivit mitropoliei Moldovei, în timpul celor câteva zile, delegația urmează să viziteze câteva locuri sfinte, după care, va avea o întâlnire cu Preafericitul Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului. În continuarea pelerinajului, Vlădica Vladimir va participa la săvârșirea Prohodului Domnului, iar în Sâmbăta Paștelui va fi prezent la procesiunea de preluare a Focului Haric.

Câți bani vor fi cheltuiți, mitropolitul nu a vrut să spună jurnaliștilor. „Focul Haric va fi adus în acest an cu o cursă obișnuită. Câți bani vor fi cheltuiți calculați deja singuri: zborul dus-întors și deja cazarea la hotel”, ne-a spus episcopul Ioan de Soroca, vicar mitropolitan.

Menționăm că în acest an, Paştele este sărbătorit pe 1 mai. În acest sens, Focul Haric va fi adus la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului” din capitală, sâmbătă în jurul orei 19:00, de unde va fi împărţită preoţilor şi credincioşilor.