Directoarea liceului din Cuizăuca și-a dat demisia după ce mai mulți elevi s-au intoxicat cu insecticid

Directoarea liceului „Ion Creangă” din Cuizăuca, Rezina, și-a dat demisia după ce încă 31 de elevi s-au intoxicat cu insecticid.

Amintim că, la 9 martie, curent, Minis­te­rul Sănă­tă­ții a fost sesi­zat în legă­tură cu o nouă into­xi­ca­ție cu insec­ti­cide a unui grup de 31 de copii din liceul „Ion Cre­angă” din satul Cui­ză­uca, raio­nul Rezina. Potri­vit infor­ma­ți­i­lor pre­li­mi­nare, copiii s-au into­xi­cat în ace­eași încă­pere, în care s-a pro­dus, în urmă cu șase zile, un acci­dent simi­lar, când 14 elevi au ajuns la spital intoxicați cu insecticid.

Potrivit Ministerului Sănătății, incidentul s-a repetat pentru că încăperea nu a fost bine dezinfectată, dar și pentru că instituția a fost deschisă fără acordul Centrului de Sănătate Publică din Rezina.

În acest sens, Ministerul Sănătății a emis ordin de demitere a medicului-șef al Centrului de Sănătate Publică din Rezina.

Amintim că Procuratura raionului Rezina a inițiat un proces penal în cadrul căruia vor fi investigate acţiunile factorilor de decizie ai Liceului Teoretic „Ion Creangă” din satul Cuizăuca şi Centrului de Sănătate Publică din oraşul Rezina, care au gestionat prost incidentul vizînd intoxicaţia cu insecticid a elevilor din Cuizăuca.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *