Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Conducerea MAI a discutat cu…

Conducerea MAI a discutat cu veteranii

Astăzi, 6 februarie 2016, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan și viceminiștrii de Interne Oleg Babin, Ion Țurcan, Veaceslav Ceban, conducători din cadrul Ministerului Apărării, Cancelariei de Stat, primăriei mun. Chișinău, au avut o întrevedere cu președinții Asociațiilor de veterani.

În cadrul întrevederii au fost discutate subiecte ce țin de organizarea la 2 martie a activităților de comemorare consacrate Zilei Memoriei și mitingul solemn organizat la monumentul Maica îndurerată, precum și probleme vizînd protecția socială a veteranilor, participanții la ședință solicitând o întrevedere cu conducerea de vîrf a țării, pentru discutarea problemelor sociale stringente ale veteranilor războiului de pe Nistru.

“Organizarea activităților de comemorare consacrate Zilei Memoriei va fi urmată de un complex de măsuri și acțiuni, menite să soluționeze problemele abordate de veterani. Pentru eficientizarea conlucrării, voi desemna un consilier responsabil de conlucrarea cu asociațiile de veterani.”, a menționat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Drept urmare a discuţiilor purtate, participanții au convenit stabilirea unui dialog constructiv, organizarea în timpul apropiat a unei ședințe de lucru la MAI, în vederea examinării și sistematizării propunerilor și soluțiilor existente pentru rezolvarea neîntârziată a problemelor menționate de veteranii războiului de pe Nistru. În acest context, s-a convenit asupra desfășurării sistematice a unor întruniri de lucru și întreprinderea unor măsuri concrete în vederea soluționării multiplelor probleme sociale abordate de către veterani, se spune într-un comunicat al MAI.