Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cele șapte puncte de trecere…

Cele șapte puncte de trecere la hotarul cu România și-au reluat activitatea

imagine - simbol

Toate posturile vamale de pe segmentul de frontieră moldo-român și-au reluat activitatea după ce autoritățile de frontieră române au  recurs la procedura manuală de procesare a datelor, metodă care presupune însă extinderea timpului de perfectare. După ce aproximativ o oră a fost sistat traficul de călători la șase puncte de trecere a hotarului, cetățenii pot traversa frontiera de stat fără impedimente.

(ora 10:00) Punctele de trecere „Leușeni”, „Sculeni”, „Ungheni”, „Costești”, „Lipcani”, „Cahul” și „Giurgiulești” și-au sistat temporar activitatea pe partea română, din cauza unor defecțiuni tehnice ale bazei de date a autorităților de frontieră din România. De asemenea, nu este autorizată trecerea frontierei pentru trenurile de pe linia „Chișinău-Socola” și „Ungheni-Iași”.

În aceste condiţii, călătorii sunt îndemnaţi să renunțe temporar la călătorie. Poliția de Frontieră mizează pe înțelegerea cetățenilor și îi îndeamnă să prezinte atitudine conștiincioasă față de schimbări. Pe parcurs, vom reveni cu noi informații.

În situaţiile în care apar întrebări cu privire la traversarea frontierei de stat, toți participanții la traficul transfrontalier pot suna la numărul de telefon +373 22 25 97 17 (Linia Verde).