Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cei care părăsesc locurile accidentelor

Cei care părăsesc locurile accidentelor

La 26 februarie curent, în jurul orei 11:00, pe traseul Chișinău-Hâncești un automobil de model „Mercedes E 270” condus de un bărbat de 36 de ani a tamponat un „Ford Fiesta”, părăsind locul accidentului. Ulterior, după ce a fost dată în orientare, de către inspectorii de patrulare din raionul Ialoveni a fost identificată mașina implicată în accident.

În aceeași zi, o tânără de 24 de ani care se afla la volanul unui automobil „Opel Vectra”, în jurul orei 16:40, a accidentat pe str.Ghioceilor din capitală un „Volkswagen T 5” condus de un bărbat de 63 de ani. Tânăra a părăsit locul accidentului rutier, iar mai târziu mașina acesteia a fost stopată de polițiști la intersecția străzilor 31 august 1989- Melestiu.

Tot, la 26 februarie curent, în Chișinău, în jurul orei 18:30 șoferul unui autoturism de model „Toyota Corolla” care a accidentat un „Mercedes” și a părăsit locul accidentului, a fost depistat de inspectorii de patrulare pe str. Ismail.

Dacă vor fi găsiți vinovați, conducătorii auto vor fi sancționați cu câte 1 000 de lei, cu aplicarea a 6 puncte de penalizare pentru comiterea accidentului rutier și riscă să fie atrași la răspundere și pentru părăsirea locului în care s-a produs accidentul rutier. În acest sens, legea prevede o sancțiune cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 2 la 3 ani sau cu arest contravenţional pe un termen de 15 zile.

Menționăm, că doar organele competente pot stabili a cui este vina în producerea accidentului și care au fost circumstanțele care au dus la provocarea acestuia.

În acest context, Poliția reiterează, că fiecare șofer trebuie să-și asume responsabilitatea pentru comportamentul său în trafic, iar fuga de la locul accidentului nu reprezintă o soluție pentru a scăpa de pedeapsă. Îndemnăm șoferii să acorde ajutorul necesar victimelor în caz de necesitate și să solicite ajutorul Poliției, medicilor și, după necesitate, al pompierilor.