Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Asistență hemotransfuzională victimelor dezastrului din…

Asistență hemotransfuzională victimelor dezastrului din Clubul „Colectiv” din România

Ministerul Sănătății al Republicii Moldova a oferit la 01.11.2015 asistență hemotransfuzionale Ministerului Sănătății al României pentru asigurarea tratamentului pacienților-victime ale dezastrului din Clubul „Colectiv” din București.
În acest scop a fost evaluată disponibilitatea rezervelor medicale în produse sanguine și a fost oferit ajutor Ministerului Sănătății din România ca sistență hemotransfuzională produse sanguine 2150 unități sau circa 550 kg, acestea constituind componente sanguine ( eritrocitare și plasmă proaspăt congelată) și preparate biomedicale sanguine (albumină umană), vital necesare în situațiile clinice specifice rezultatului dezastrului (arsuri, fracturi, etc.).
În total din partea Republicii Moldova se vor asigura produse sanguine în valoare totală de peste 1,705 mln lei.

Centrul Național de Transfuzie a Sângelui astăzi a primit persoanele care au dorit să doneze sânge, inclusiv pentru victimele din România, începând cu orele 12.00 pâna la 16.00 la Chișinău, Bălți și Cahul. În acest contex, Ministerul Sănătății vine cu un apel către toți cetățenii, să nu rămână indiferenți față de cei care au avut de suferit din cauza acestui dezastru, să meargă să doneze sânge pentru victimele din „Clubul morții”.