A apărut bărbatul pierdut la miting-ul din 13 ianuarie

Ana­to­lie Dumi­tru Malai­reu, cetățeanul din s. Pereni, Rezina, care a dispărut la mitingul din 13 ianuarie, s-a întors acasă, scrie Jurnal de Chișinău.

Potrivit bărbatului, în loc să urce în microbuzul cu care a venit la protest, acesta a mers la gară, unde a găsit un alt mijloc de transport, pe care scria Pereni. În loc să ajungă la Pereni, Rezina, însă, a ajuns la Pereni, Hânceşti.

„Slavă Domnului că s-a găsit”, a răsuflat uşurată asistenta socială Eudochia Loghin, membră PD. Femeia ne-a spus că a organizat mai mulţi oameni din sat să meargă la protest. A avut o înţelegere în acest sens şi cu Lucia, concubina protestatarului pierdut. „Doar soţia sa trebuia să vină, însă a venit şi el. A aflat că este transport pe degeaba şi s-a oferit să meargă. Am mers vreo 20 de oameni din sat. Ei au călătorit cu un microbuz, iar eu cu maşina”, ne-a spus asistenta socială.

Raionul Rezina este condus de un preşedinte democrat. Reprezentanţii Primăriei Pereni au fost sunaţi cu o zi înainte de manifestaţie. „Şefa secţiei Asistenţă Socială m-a întrebat: Voi organizaţi ceva?! I-am răspuns că nu ştiu nimic. După aceasta am fost contactată de primar, care mi-a spus că trebuie să adunăm oameni, ca la 7:30, a doua zi, să pornim la protest. Nimeni nu a ştiut de ce merg la Chişinău. Le-am spus că mergem la protest şi atât. Dar pentru ce nu am ştiut”, ne mai spune doamna Eudochia.

Întrebată cu ce impresii s-a întors acasă şi pe cine a susţinut, femeia ne-a spus că nu a prea înţeles cauza pentru care a pledat. „Am înţeles că e un protest legat de partid, dar pe cine să susţinem, ce să susţinem, nu am înţeles nimic. Pe alături, ne-au şi batjocorit. Numai probleme…” , ne-a mai spus ea.

Sursa: Jurnal de Chișinău


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Reformatorul

    Așa se descrie la noi lucrătorii sociali, al cui membri sunt?! Putea fi măcar și membră a mărului, ce importanță are aceasta?

  2. Anatolie Mereuta

    ZOrice membru este de ce lumea este luata la demonstratie si nici nu stiu la ce se duc,de ce PD ii duce,dar Usatai sau Dodon nu face la fel?ZLa noi toti fac la fel,mai grav este ca oamenii sunt dusi ca oile sa fie turma mare,dezumanizant pt,toti,,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *