14 copii au fost intoxicați cu insecticide

În seara zilei de 3 martie, Ministerul Sănătății a fost sesizat în legătură cu internarea unui grup de copii din raionul Rezina, care prezentau simptome de intoxicație. Imediat au fost mobilizați specialiștii de la Institutul Mamei și Copilului, inclusiv cei din toxicologie, în vederea aprecierii conduitei tratamentului.

Totodată, o echipă AVIASAN a fost trimisă în raion, pentru a acorda suportul specialiștilor din cadrul Spitalului Raional din Rezina, dar și pentru a transporta copiii la Institutul Mamei și Copilului, spre evitarea apariției complicațiilor severe la pacienții de gravitate medie. Pe parcursul întregii nopți, copiii au fost transferați, în grupuri, conform adresărilor, la Institutul Mamei și Copilului.

Astfel că la ora 7.00, 4 martie, în cadrul Institutului Mamei și Copilului, au fost internați, în total, 14 copii. Starea copiilor este de gravitate medie stabilă, fiindu-le acordată asistență medicală în volum deplin.

Din ultimele informații, se presupune că intoxicaţia a survenit în urma spargerii de către un copil, a unui flacon cu insecticid B-58, în antreul sălii de festivități din instituția de învățământ din s. Cuizăuca, r. Rezina.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *