14 copii au fost intoxicați cu insecticide

În sea­ra zilei de 3 mar­tie, Minis­te­rul Sănă­tă­ții a fost sesi­zat în legă­tu­ră cu inter­na­rea unui grup de copii din raio­nul Rezi­na, care pre­zen­tau simp­to­me de into­xi­ca­ție. Ime­di­at au fost mobi­li­zați spe­cia­liș­tii de la Insti­tu­tul Mamei și Copi­lu­lui, inclu­siv cei din toxi­co­lo­gie, în vede­rea apre­ci­e­rii con­du­i­tei tra­ta­men­tu­lui.

Tot­o­da­tă, o echi­pă AVIASAN a fost tri­mi­să în raion, pen­tru a acor­da supor­tul spe­cia­liș­ti­lor din cadrul Spi­ta­lu­lui Raio­nal din Rezi­na, dar și pen­tru a trans­por­ta copi­ii la Insti­tu­tul Mamei și Copi­lu­lui, spre evi­ta­rea apa­ri­ți­ei com­pli­ca­ți­i­lor seve­re la pacien­ții de gra­vi­ta­te medie. Pe par­cur­sul între­gii nop­ți, copi­ii au fost trans­fe­ra­ți, în gru­pu­ri, con­form adre­să­ri­lor, la Insti­tu­tul Mamei și Copi­lu­lui.

Ast­fel că la ora 7.00, 4 mar­tie, în cadrul Insti­tu­tu­lui Mamei și Copi­lu­lui, au fost inter­nați, în total, 14 copii. Sta­rea copi­i­lor este de gra­vi­ta­te medie sta­bi­lă, fiindu-le acor­da­tă asis­ten­ță medi­ca­lă în volum deplin.

Din ulti­me­le infor­ma­ții, se pre­su­pu­ne că into­xi­ca­ţia a sur­ve­nit în urma spar­ge­rii de către un copil, a unui fla­con cu insec­ti­cid B-58, în antre­ul sălii de fes­ti­vi­tă­ți din insti­tu­ția de învă­țământ din s. Cui­ză­u­ca, r. Rezi­na.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul sa nu publicam sau sa ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ura de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *