Principală  —  Ştiri  —  Social   —   14 copii au fost intoxicați…

14 copii au fost intoxicați cu insecticide

În seara zilei de 3 martie, Ministerul Sănătății a fost sesizat în legătură cu internarea unui grup de copii din raionul Rezina, care prezentau simptome de intoxicație. Imediat au fost mobilizați specialiștii de la Institutul Mamei și Copilului, inclusiv cei din toxicologie, în vederea aprecierii conduitei tratamentului.

Totodată, o echipă AVIASAN a fost trimisă în raion, pentru a acorda suportul specialiștilor din cadrul Spitalului Raional din Rezina, dar și pentru a transporta copiii la Institutul Mamei și Copilului, spre evitarea apariției complicațiilor severe la pacienții de gravitate medie. Pe parcursul întregii nopți, copiii au fost transferați, în grupuri, conform adresărilor, la Institutul Mamei și Copilului.

Astfel că la ora 7.00, 4 martie, în cadrul Institutului Mamei și Copilului, au fost internați, în total, 14 copii. Starea copiilor este de gravitate medie stabilă, fiindu-le acordată asistență medicală în volum deplin.

Din ultimele informații, se presupune că intoxicaţia a survenit în urma spargerii de către un copil, a unui flacon cu insecticid B-58, în antreul sălii de festivități din instituția de învățământ din s. Cuizăuca, r. Rezina.