Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Replica PDM la acuzațiile privind…

Replica PDM la acuzațiile privind intimidările și presiunile asupra primarilor

După ce mai mulți primari au declarat într-o conferință de presă că asupra lor se fac presiuni și sunt intimidați, prin reducerea bugetelor locale, pentru a trecere în Partidul Democrat din Moldova, formațiunea a plasat pe site-ul oficial un comunicat prin care respinge orice acuzație și afirmă că aceștia manipulează în scopuri politice. 

Chiar dacă primarii au recunoscut că „ni s-a spus direct să tre­cem de par­tea PDM”, dar nu au făcut atacuri la persoană, în comunicatul emis, PDM aduce acuzații partidului PAS: „co-echiperii politici ai doamnei Sandu din PLDM, pe când se afla sub conducerea domnului Filat, au compromis încrederea partenerilor externi față de Moldova”.

„Partidul Democrat din Moldova a luat act cu mirare de atacul improvizat de câțiva primari, care insinuează că distribuirea banilor pentru localitățile din țară s-ar face pe criterii politice. Chiar dacă cineva e tentat să creadă că ei au de suferit din cauza preferințelor electorale, trebuie să amintim că procedurile de obținere a finanțărilor durează luni, uneori ani de zile, iar Maia Sandu abia recent a fost confirmată în calitate de cadidat la alegerile prezidențiale. Este regretabil că există primari, oameni de la care se așteaptă seriozitate, dar care se lasă manipulați sau se victimizează artificial și mint în scopuri evident politice.

Oricine în Republica Moldova știe că țara a fost lăsată fără asistență financiară externă. Din această cauză, majoritatea satelor și orașelor au rămas fără fondurile de dezvoltare pe care le așteptau. Guvernul Filip a făcut totul pentru a obține un nou Acord cu FMI, care ar debloca finanțările, inclusiv din partea Uniunii Europene și a Băncii Mondiale, ceea ce așteaptă și primăriile locale. Interesant este în toată această istorie că Maia Sandu a cerut FMI să refuze susținerea financiară a Republicii Moldova, deci, și a proiectelor de dezvoltare locală. Probabil, pe ea o susțin anume acei primari, care nu prea urmăresc sau nu înțeleg aceste lucruri. Or, anume delapidările comise de co-echiperii politici ai doamnei Sandu din PLDM, pe când se afla sub conducerea domnului Filat, au compromis încrederea partenerilor externi față de Moldova.

Tocmai de aceea, având în vedere că suntem într-un an marcat de austeritate financiară, apreciem faptul că peste 400 de primari din Republica Moldova îl susțin la funcția de președinte al țării pe candidatul  PDM, Marian Lupu. Suntem siguri că sprijinul se bazează pe platforma pro-europeană a candidatului nostru, pe încrederea în experiența lui și în faptul că va aduce fonduri europene pentru dezvoltarea localităților din Republica Moldova.”, scrie în comunicatul PDM.