Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția Innei Popenco la decizia…

Reacția Innei Popenco la decizia Curții de Apel: „Chem oamenii la un protest pașnic”

Inna Popenco, candidata lui Ilan Șor s-a arătat nemulțumită de decizia de ieri, 21 octombrie, a Curții de Apel Chișinău eliminare ei din cursa electorală.

„Am ajuns în această situație pentru că suntem victimile autorităților și a partidelor de opoziție care au acționat împotriva mea. Ei și-au propus să mă scoată din cursă. De aceea, chemăm pe toți susținătorii noștri să vină astăzi, la ora 14:00, în fața Curții Supreme de Justiție, ca să protestăm pașnic și să luptăm pentru democtrație”, a declarat Inna Popenco, în cadrul unei conferințe de presă.

Marina Tau­ber, pre­șe­dinta Fede­ra­ției de Tenis din R. Mol­dova, a decla­rat că este vorba des­pre o „comandă poli­tică”, deo­a­rece ulti­mele son­daje ar arăta o creș­tere în rating a can­di­da­tei par­ti­du­lui „Par­ti­dul Șor”. „Este un joc murdar… Inna Popenco este un candidat simplu din popor care nu face parte din elita politică din Chișinău. De aceea, ea și a fost obiectul de atac din partea mai multor politicieni și ignorată de majoritatea instituțiilor mass-media”, a subliniat Tauber.

Menționăm că, Inna Popenco a fost eli­mi­nată din cam­pa­nia elec­to­rală. Deci­zia a fost luată, ieri, 21 octombrie, de magis­tra­țiii Cur­ții de Apel Chi­și­nău, după ce, la 20 octombrie, Comi­sia Elec­to­rală Cen­trală a soli­citat Cur­ții de Apel să se pro­nunțe pe mar­gi­nea par­ti­ci­pă­rii în scru­tin a can­di­da­tei Inna Popenco, repre­zen­tanta Par­ti­du­lui Șor.

Inna Popenco a decla­rat că va ataca deci­zia la Cur­tea Supremă de Jus­ti­ție.