Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Primul mesaj al Maiei Sandu…

Primul mesaj al Maiei Sandu după închiderea secțiilor de vot

În prima sa declarație după închiderea secțiilor de votare, candidata Maia Sandu le-a mulțumit tuturor alegătorilor care s-au prezentat la urne și a accentuat mobilizarea de care a dat dovadă diaspora. În același timp, Maia Sandu a recunoscut că statul nu a asigurat dreptul la vot al fiecărui cetățean, de aceea a cerut autorităților să-și asume responsabilitatea.

„Înainte de această campanie am știut că regimul nu vrea să plece. După o campanie murdară, am fost martori astăzi ai unei zile a alegerilor plină de încălcări. Și totuși, noi nu ne-am lăsat intimidați. Ne-am prezentat la vot într-un număr foarte mare. Le mulțumesc tuturor cetățenilor care și-au făcut datoria civică și care au transmis un semnal clar autorităților. Ați demonstrat astăzi o mobilizare extraordinară în pofida tuturor așteptărilor. În special le mulțumesc concetățenilor din diaspora care au parcurs sute sau chiar mii de kilometri pentur a ajunge la secțiile de vot și care au așteptat ore în șir la coadă. Din păcate, aceste alegeri au fost organizate prost.  Amintesc că noi am solicitat anterior autorităților să suplimenteze numărul de buletine și mai ales, să deschidă noi secții de vot în regiunile unde sunt stabiliți mai mulți cetățeni ai R. Moldova, în Franța, Italia, România. Solicitările noastre au fost ignorate și în consecință, astăzi, buletinele de vot s-au terminat la Londra, la Bologna, la București, la Paris. Sute de oameni nu au putut să voteze, oameni care au parcurs un drum lung și au stat în ploaie nu au putut să voteze. Această situație este inacceptabilă. Autopritățile R. Moldova au încălcat dreptul constituțional al cetățenilor de a-și exercita dreptul la vot”, a delcarat Maia Sandu.

Lidera PAS a cerut Serviciului de Informații și Securitate (SIS) să investigheze ce s-a întâmplat cu buletinele de vot destinate secțiilor de vot din Portugalia pentru a da asigurări că acestea nu au fost folosite pentru frauda electorală.

Zia­rul de Gar­dă te ține la curent cu cele mai impor­tan­te eve­ni­men­te ale zilei de astăzi.

Urmărește LIVE TEXT: Alegem Președintele R. Moldova