Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Primarii şi consilierii PLDM au…

Primarii şi consilierii PLDM au votat pentru susţinerea protestelor şi condamnarea actualei guvernări

Deputaţii, primarii şi consilierii raionali din partea PLDM s-au întâlnit duminică, 6 februarie 2016, în şedinţă. Aceştia au încercat să arate că sunt solidari şi au votat o rezoluţie, prin care şi-au anunţat planurile pentru viitor. Astfel, aceştia se declară solidari cu protestele din ultimele luni şi consideră că actuala guvernare nu are dreptul să se numească pro-europeană.

Vedeţi mai jos rezoluţia votată de aleşii locali ai PLDM, duminică, 6 februarie 2016.

Noi, primarii şi consilierii raionali aleşi din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova, conştientizând gravitatea şi complexitatea proceselor politice şi social-economice prin care trece Republica Moldova, declarăm următoarele:

Dezaprobăm şi condamnăm modalitatea prin care a fost constituită majoritatea parlamentară şi votat guvernul condus de Pavel Filip. Lipsa transparenţei, încălcarea procedurilor, exercitarea presiunilor, încurajarea traseismului politic – toate acestea au afectat şi mai mult credibilitatea şi legitimitatea puterii în Republica Moldova. Aplicarea acestor practici obscure demonstrează că actuala majoritate nu are dreptul să se numească pro-europeană.

Constatăm că, în actualele condiţii de dezamăgire totală a populaţiei, dar şi de compromitere a instituţiilor statului, protestele paşnice ale cetăţenilor sunt pe deplin justificate, acestea fiind ultima pârghie de influenţă asupra guvernării care a pierdut legătura cu realitatea. În acelaşi timp, îndemnăm cetăţenii să dea dovadă de responsabilitate şi vigilenţă, pentru a nu admite deturnarea protestelor în interesele partidelor care optează pentru denunţarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Constatăm că îndelungata şi profunda criză politică a fost provocată deliberat de PDM prin demisia, la 29 octombrie 2015, a unui guvern funcţional şi pro-european, în scopul stabilirii controlului total al puterii în stat de către un singur partid şi o singură persoană. Actualele evoluţii demonstrează doar aprofundarea crizei politice, şi nu soluţionarea acesteia.