12694622_1009053219160823_6244264735119803427_o

Președintele Timofti a numit prin decrete prezidențiale opt ambasadori

Nico­lae Timofti, pre­șe­din­tele R. Mol­dova, i-a numit astăzi, 3 febru­a­rie, prin decrete pre­zi­den­ți­ale pe opt amba­sa­dori, și anume:

– Vasile Buma­cov, Amba­sa­dor Extra­or­di­nar și Ple­ni­po­ten­țiar al Repu­bli­cii Mol­dova în Japo­nia;
 – Iurie Reniță, Amba­sa­dor Extra­or­di­nar și Ple­ni­po­ten­țiar al Repu­bli­cii Mol­dova în Rega­tul Bel­giei;
 – Dumi­tru Soco­lan, Amba­sa­dor Extra­or­di­nar și Ple­ni­po­ten­țiar al Repu­bli­cii Mol­dova în Repu­blica Por­tu­gheză;
 – Ște­fan Gorda, Amba­sa­dor Extra­or­di­nar și Ple­ni­po­ten­țiar al Repu­bli­cii Mol­dova în Bul­ga­ria;
 – Vita­lie Rusu, Amba­sa­dor Extra­or­di­nar și Ple­ni­po­ten­țiar al Repu­bli­cii Mol­dova în Repu­blica Cehă;
 – Inga Ione­sii, Amba­sa­dor Extra­or­di­nar și Ple­ni­po­ten­țiar al Repu­bli­cii Mol­dova în Repu­blica Esto­nia;
 – Oleg Țulea, Amba­sa­dor Extra­or­di­nar și Ple­ni­po­ten­țiar al Repu­bli­cii Mol­dova în Unga­ria;
 – Ghe­or­ghe Leucă, Amba­sa­dor Extra­or­di­nar și Ple­ni­po­ten­țiar al Repu­bli­cii Mol­dova în Repu­blica Azer­baid­jan.

Îna­inte de sem­na­rea decre­te­lor, șeful sta­tu­lui a avut o între­ve­dere cu amba­sa­do­rii nomi­na­li­zați, unde au fost abor­date aspecte de poli­tică externă ale Repu­bli­cii Mol­dova și situ­a­ția din în regiu­nea extinsă a Mării Negre.

La eve­ni­ment au mai par­ti­ci­pat minis­trul de Externe al R. Mol­dova, Andrei Gal­bur și con­si­li­eri pre­zi­den­ți­ali.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.