Președintele Timofti a numit prin decrete prezidențiale opt ambasadori

Nico­lae Timofti, pre­șe­din­te­le R. Mol­do­va, i-a numit astăzi, 3 febru­a­rie, prin decre­te pre­zi­den­ți­a­le pe opt amba­sa­do­ri, și anu­me:

– Vasi­le Buma­cov, Amba­sa­dor Extra­or­di­nar și Ple­ni­po­ten­ți­ar al Repu­bli­cii Mol­do­va în Japo­nia;
 – Iurie Reni­ță, Amba­sa­dor Extra­or­di­nar și Ple­ni­po­ten­ți­ar al Repu­bli­cii Mol­do­va în Rega­tul Bel­gi­ei;
 – Dumi­tru Soco­lan, Amba­sa­dor Extra­or­di­nar și Ple­ni­po­ten­ți­ar al Repu­bli­cii Mol­do­va în Repu­bli­ca Por­tu­ghe­ză;
 – Ște­fan Gor­da, Amba­sa­dor Extra­or­di­nar și Ple­ni­po­ten­ți­ar al Repu­bli­cii Mol­do­va în Bul­ga­ria;
 – Vita­lie Rusu, Amba­sa­dor Extra­or­di­nar și Ple­ni­po­ten­ți­ar al Repu­bli­cii Mol­do­va în Repu­bli­ca Cehă;
 – Inga Ione­sii, Amba­sa­dor Extra­or­di­nar și Ple­ni­po­ten­ți­ar al Repu­bli­cii Mol­do­va în Repu­bli­ca Esto­nia;
 – Oleg Țulea, Amba­sa­dor Extra­or­di­nar și Ple­ni­po­ten­ți­ar al Repu­bli­cii Mol­do­va în Unga­ria;
 – Ghe­or­ghe Leu­că, Amba­sa­dor Extra­or­di­nar și Ple­ni­po­ten­ți­ar al Repu­bli­cii Mol­do­va în Repu­bli­ca Azer­baid­jan.

Îna­in­te de sem­na­rea decre­te­lor, șeful sta­tu­lui a avut o între­ve­de­re cu amba­sa­do­rii nomi­na­li­zați, unde au fost abor­da­te aspec­te de poli­ti­că exter­nă ale Repu­bli­cii Mol­do­va și situ­a­ția din în regiu­nea extin­să a Mării Negre.

La eve­ni­ment au mai par­ti­ci­pat minis­trul de Exter­ne al R. Mol­do­va, Andrei Gal­bur și con­si­li­e­ri pre­zi­den­ți­a­li.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul sa nu publicam sau sa ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ura de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *